<

Керівник Володимир-Волинськтеплоенерго розповів про роботу підприємства під час росту цін на енергоносії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:20 | 5.02.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
24
/ 1 коментар

Керівник Володимир-Волинськтеплоенерго Сергій Коба розповів БУГу про те, як працює підприємство під час росту в країні цін на енергоносії та зауважив, що до кінця опалювального періоду міська влада вирішила тариф на тепло не піднімати, не дивлячись на не зовсім окупний тариф.

Вже три роки підприємство працює без збоїв, але стикається з певними проблемними ситуаціями. Важко працювати, зізнається Сергій Коба, коли в країні швидко необгрунтовано росте ціна на газ, а підприємство змушене весь час шукати шляхи виходу з кризової ситуації, що спричинена цим ростом.

Ціна на газ росте, але тариф Володимир-Волинськтеплоенерго для споживачів лишається сталим

“Газ сьогодні незрозуміло кожен місяць дорожчає, електроенергія також. Яким чином може працювати стабільно підприємство, коли воно купує газ щомісяця. Так 22 числа щомісяця отримуємо ціну газу за поточний місяць. Проста арифметика: якщо ми купуємо газ за вищою ціною, а продаємо за неокупним тарифом, то коштів десь не вистачить. Питання ціни на газ – на рівні регулюваня держави і це основна проблема”, – сказав Коба.

Коба зазначив, що є конструктивний діалог з міським головою і обговорено, що в цьому опалювальному періоді підніматися тариф не буде.

Читайте також: Тарифи у Володимирі піднімати поки не планують

“Треба, щоб підприємство нормально працювало і тариф не ріс. Ми шукаємо вирішення цієї проблеми. Люди мають отримати послугу за об’єктивну ціну без росту тарифу”.

За несанкціоновані втручання в систему опалення треба запроваджувати штрафи , – Коба

Сергій Коба зауважив, що працівники підприємства спостерігають часті втручання в систему теплопостачання. Про один з випадків БУГ повідомляв раніше. Так люди завужують діаметри труб, роблять “теплу підлогу”. А це не передбачено, від таких нововведень, які є несанкціонованими, страждають сусіди.

“Ці люди розуміючи, що порушили, не пускають в помешкання. За таке законодавчо повинні бути передбачені штрафи, іншого механізму вливу на таких порушкників немає. Вони не пускають в квартири, ми пишемо листи керівникам ОСББ, але далеко не завжди поправляють ситуації. Законодавчо такі ситуації не врегульовані, а страждають від таких подій інші люди, а також імідж підприємтсва”.

Керівник підприємства переконаний, що за втручання в систему опалення повинні бути штрафи. Щоб вирішити це питання, звертатимуться з пропозиціями до влади міста.

Послуга гарячої води для підприємства є збитковою, нею користуються пільгові категорії населення

На одній із сесії міської ради говорили про скарги споживачів щодо недостатньо теплої води у будинку на вулиці Академіка Глушкова. Сергій Коба пояснив, чому виникають подібні ситуації.

“Котельня, яка облуговує споживачів по Академіка Глушкова і два будинки по Поліської Січі, по яким було звернення. Ми зробили аналіз і наші спеціалісти виїжджали.

Візьмемо один будинок для прикладу Академіка Глушкова, 10. Там 80 квартир, з них 12 квартир користуються гарячою водою, в межах 20 кубів в місяць. Серед них фактично всі ці люди мають пільги та субсидії. Якою може бути послуга, коли нею не користуються.

Це пояснюється також і втручаннями в систему, коли відбуваються змішуванння і температура теплоносія є невідповідною. Ми постараємся чим можливо це вирішити”.

Поцікавилися в Коби, чи планується припинення послуги надання гарячої води, якщо вона є збитковою. Як зазначив керівник підприємства, про припинення поки мова не йде. Варто зауважити, що користуються центральним постачанням гарячої води пільгові категорії населення.

“Ми будемо ставити питання до міської влади, поки це важко. Щоб відмовитися від послуги водопостачання треба одне бачення депутатського корпусу, треба зробити багато кроків в цьому напрямку”.

Непроста ситуація із своєчасною оплатою населення за послуги теплоенерго. Так за січень володимирчани повинні сплатити 11 мільойнів гривень і ще 9 мільйонів боргу не сплачено підприємству населенням за попередні місяці.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця