<

Кавові волонтери: як баристи зі столиці пригощають охочих гарячими напоями у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 10.03.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
2943
/ 1 коментар

У координаційному центрі Володимира для волонтерів, переселенців та інших охочих безкоштовно розливають каву команда барист зі столиці України, які були вимушені переїхати через війну.

Владислав Дудар – володимирчанин, який мешкав у Києві, Віктор Білоущенко – родом з Херсонщини, який теж у студентські роки перебрався до столиці. Вони будували свій кавовий бізнес та нещодавно відкрили першу власну кав’ярню в аеропорту Борисполя. Другу кав’ярню відкрити не встигли.

На третій день нападу росії хлопці разом з друзями виїхали з Києва та поселилися у Володимирі в батьків Владислава. З першого дня перебування тут не змогли сидіти на місці.

“Ми прийшли допомагати волонтерам, але якась робота перепадала не часто. Тому ми вирішили стати корисними в тому, що добре вміємо. Зв’язалися з партнерами з Рівного. Представники компанії “Espresso LAB” надали нам кавомашину та каву безкоштовно”, – розповідає Віктор.

Віктор та Владислав віцечемпіони національного конкурсу кавоваріння. Віктор – у 2017 році посів друге місце в номінації “бариста класика”, Владислав – більше спеціалізується на алкогольній каві та здобув декілька нагород у цьому напрямку.

Тепер команда столичних барист безкоштовно пригощає напоями у координаційному центрі всіх охочих. Працюють щоденно з 9:00 до 18:00.

Розповідають, що вдень заварюється майже кілограм кави. Найчастіше люди просять американо з молоком.

“У переселенців мало радості на обличчі, а ми, в свою чергу, хочемо повпливати на їхнє відчуття хоч якоїсь зони комфорту”.

Виїжджати за кордон хлопці не збираються, оскільки, кажуть, що треба підіймати економіку й працювати тут.

До слова, у Володимирі є також багато місцевих кавових волонтерів. Відтак власник кафе “Люкке”, на вулиці Незалежності, Олександр Касімов запровадив певні голини, де всіх охочих пригощають безкоштовними кавою та чаєм.

Схожу ініціативу запровадила й “Кава Avenu” й інші заклади міста, там зігрівають безкоштовними напоями працівників поліції та тероборони.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця