<

Карантин VS б’юті-індустрія: у Володимирі-Волинському продовжують надавати косметичні послуги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 15.04.2020 / Володимир, Статті / , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському продовжують надавати б’юті-послуги, не зважаючи на карантин. Так читачі БУГу помітили у інстаграмі оголошення від майстринь краси з Володимира-Волинського про записи на косметичні сеанси.

Зокрема, на карантині красуням Володимира-Волинського пропонують професійні послуги візажиста, стиліста зачісок, та бровіста. Самі майстрині пишуть, що дотримуються умов карантину – працюють в масках та перчатках, дезинфікують поверхні та руки, а також “пригощають” антисептиком та не приймають клієнтів без захисних масок. Крім того, згідно законодавства, це робити можна.

“Знаю та розумію обурення інших, але в свою чергу я виконую всі умови, вказані в законі щодо дозволу надання послуг в умовах карантину. Відводжу час між клієнтами (максимум 3 особи) для повторної дезінфекції приміщення. Приймаю у власному будинку, де в кімнаті – більш ніж 22 кв.м. і нікого більше.

Дбаю про стерильність інструментів і використовую лише одноразові матеріали. У якості своєї роботи впевнена на всі 100%. І лишень вам вирішувати, приходити чи ні. Раптом хтось хоче прийти, а не має маски – знаю, де можна придбати, – пише Юлія Корнієвська, яка надає такі послуги.

Дівчина зазначає, що мейкапом не займається через незручність – маску знімати не можна. Але з корекцією та фарбуванням брів далі працює, тому що в порівнянні “контактний час між клієнтом та майстром менший”.

“І лише вам вирішувати приходити чи ні” – йдеться в інстаграмі майстрині.

І дійсно, як пояснюють юристи, кожен має сам приймати рішення – іти чи не йти. Це прогалина у законодавстві, яку використовують. Крім того – попит, виявляється – є. Адже навіть на карантині жінки хочуть бути красивими.

Разом з тим, в Україні продовжує діяти обмеження на роботу розважальних і торговельних центрів, фітнес-клубів, салонів краси, масажу, перукарень, культурних закладів, кінотеатрів.

Згідно чинного законодавства, місцева влада має право встановлювати свої обмеження на час карантину в місті. Так, ще 14-го березня прийняли рішення про посилення карантину, де йдеться про рекомендацію закриття салонів краси до 20-го березня.

Про рішення продовжити заходи посилення карантину стало відомо 30-го березня, про що йдеться у постановах виконкому Володимир-Волинської міськради “Про встановлення  режиму  роботи окремих закладів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг”, а також “Про продовження дії карантинних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території  м. Володимира-Волинського“.

Проте ніхто не сказав, що клієнтів не можна приймати вдома. Б’юті-руми вдома влаштували не тільки у Володимирі-Волинському. Так роблять, наприклад, жительки Львова і Кривого Рога, – пише видання Рудана. Вони замовляють перукарів і візажистів додому. Проте дехто з цих майстринь, не згоден, що навіть, якщо зараз у б’юті-індустрії все добре дезінфікують, одягнуть маску і рукавички, то можна себе убезпечити від інфікування.

Користувач Анна Кучман тепер працюэ онлайн. Вона пропонує послуги візажиста та стиліста зачісок та бровіста. Зі скріншоту, надісланого читачами БУГу, видно що Анна просить клієнтів написати, хто був на записі. Звертається для того, аби перенести сеанс опісля карантину, адже наступного дня окремо повідомляє підписників про зупинку роботи.

Майстриня окремо звертається до клієнтів та пропонує онлайн-допомогу, нагадує жінкам про переваги карантинних обмежень та застерігає від надмірним захопленням корекції форми брів:

“Моїм клієнтам. Ви навіть не уявляєте як я сумую за роботою, за своєю студією і особливо за вами. Всі ми – заручники цієї невизначеної ситуації та мусимо дотримуватися обмежень, щоб як найшвидше всі повернулися до свого звичайного ритму!!!

А поки давайте дивитися на позитивні сторони карантину. У Вас є можливість відростити брови мрії, тому не забувайте їх скрабувати, розчесувати, зволожувати та напитувати корисними олійками і набратися терпіння. Кому все таки дуже хочеться щось підскубати або пофарбувати в домашніх умовах, пропоную зв’язатись зі мною, і ми в режимі онлайн зробимо це разом!

Не соромтесь, пишіть та дзвоніть, для мене головне щоб Ви не перещипали там, де не потрібно! Бажаю усім здоров’я та позитивного настрою на карантині і веселих свят!”, – пише майстриня.

Її підписники рішення називають мудрим та актуальним, пишуть, що “це пост професіонала і людини з високою соціальною відповідальністю”. Натомість майстриня подає корисну тематичну інформацію підписникам, наприклад про правила безпечного тестування косметики у магазинах.

Карантин – важкий період для людей будь-яких професій. Проте завжди і у будь-який час варто думати про те, які наслідки може принести певна діяльність.

У мережі набирає популярності відеоролик, де очільники італійських міст емоційно, не добираючи слів, закликають своїх мешканців не ходити одне до одного в гості, щоб зробити зачіску чи макіяж, а дітей виганяють прямо із вулиць додому, наче строгі батьки.

“Ви що, не розумієте? Люди від цього вмирають! Вмирають! Понад 400 осіб щодня! А ви продовжуєте шукати способи обійти закон, щоб вийти з дому!

Перукарі, які ходять від будинку до будинку, щоб зробити жінкам зачіски, якого дідька вони потрібні? Ви розумієте, що людей ховають в закритих трунах? Хто побачить всі ці зачіски в гробах?

Тому що коли хтось приходить до вас додому, а до цього зайшов до мене і ще до когось… Ви розумієте, що замість лаку для волосся він радше принесе вам коронавірус?” – кричать посадовці на відео.

У той же час, у соцмережах жартують, що в період карантину із закриттям салонів краси та надання косметичних послуг, усім стане видно, хто по-справжньому красивий.

Читайте також:

Фото ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа