<

Капелюшний етикет: викладачка етикету з Володимира пояснила, кому можна носити шапку у приміщенні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 23.11.2020 / Володимир / /
Перегляди
5571
/ 1 коментар

«У приміщенні знімають!» – змалку я чула подібні настанови у бік хлопців, проте ніхто ніколи не говорив що робити з головними уборами нам, жінкам. Про це розповідає співзасновниця «Креатив Студіо», викладачка етикету з Володимира-Волинського Анастасія Азанова.

Допис про етикет носіння капелюхів Анастасія опублікувала у своєму інстаграмі.

“Коли стала носити різні стильові рішення з акцентами на головних уборах, почала зустрічатися з дилемою “зняти чи залишити його на голові. Але вивчення етикету дало мені відповіді”, – розповідає Азанова.

У дописі вона дає ключі рішень до усіх проблемних питань, що пов’язані з шапками, капелюхами і капелюшками, беретами, пов’язками, панамами, хустинами, кепі та кепками.

За її словами, чоловіки завжди і будь-який головний убір мають знімати у приміщенні – і кепку також. Також, у високому товаристві досі заведено знімати головний убір під час привітання і розмови на вулиці.

Коли жінкам можна лишити головний убір?

  •  Жінці дозволено не знімати головний убір у приміщенні!
    Але є винятки: зняти капелюх чи кепі доведеться, якщо ви знаходитесь в приміщенні більше 10 хвилин або, якщо ви маєте робочі, ділові переговори.
  • Правила етикету дозволяють жінці залишитися в капелюшку в театрі або кінотеатрі, якщо він не загороджує огляд іншим людям і не заважає сусідам по ряду.
  • Жінка може не знімати головний убір у ресторані вдень. Це доречно завжди, крім вечірніх виходів.
  • Якщо ви опинилися ввечері в ресторані в капелюсі, не кладіть його ні на коліна, ні на стіл. Залиште його на стійці для капелюхів. Винятком є ​​мініатюрні капелюшки і прикраси для волосся, які грають роль доповнення образу.

В яких випадках головний убір знімають обов’язково?

  • У приміщенні знімаються всі без винятку головні убори, призначені для холодної пори року. Тобто ви маєте запам’ятати правило: те, що для іміджу – можна лишати (див. пункт 1), а те, що для тепла – знімаємо.
  • Знімайте капелюх на роботі, за винятком тих випадків, коли головний убір частина професійного дрес-коду.
  • Обов’язково зніміть капелюх з полями під час поїздки в ліфті, якщо в кабіні з вами знаходяться більш як дві особи.




один коментар
  1. А ше можна не знімати капелюха якшо:
    – не помила волосся
    – маєш непропорційно великого лоба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер