<

Йшов до цього п’ять років,- культурний діяч з Володимира Роман Віслобоков розповів про посвяту у диякони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 21.04.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
1673
/ Коментарі відсутні

Нещодавно відомий у Володимирі культурний діяч та директор місцевої музичної школи опублікував у соцмережах, що став дияконом. БУГ поспілкувався із духівником та дізнався, що спонукало його до посвяти та як вдається поєднувати роботу і покликання.

Як розповів Роман Віслобоков, він довго йшов до цього шляху. Перші кроки до цього були зроблені ще у 90-их роках, коли він був послушником у Почаївській Лаврі. А безпосередній поступ у дияконство триває уже понад 5 років.

Перша посвята (хіротесія) відбулася 10-го березня і 13-го березня уже була хіротонія у диякони. Духовну діяльність чоловік здіюснює у Соборі дванадцяти апостолів Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Сім’я підтримала Романа Віслобокова у даному рішенні. Вони віднеслись до цього досить серйозно і відповідально.

“Більше було запитань моїх внутрішніх, самому собі. Водночас я шукав підтримки у сім’ї. Дякую своїм батькам, дружині та дітям, що вони мене підтримали та надали ті сили, яких мені не вистачало. Я до цього відповідально ставлюся, це не дитяча забавка”, – ділиться диякон.

Останнім часом чоловік менше з’являється у публічному просторі, це пов’язано більше із роботою у музичній школі. Роман Юрійович сподівається, що не постане питання вибору між духівництвом та діяльністю у культурній сфері, бо це дещо пов’язані між собою напрямки.

На запитання про важливість переходу церков, які підпорядковуються московському патріархату, у підлеглість ПЦУ, Роман Віслобоков відповів, що військовий напад росії на Україну має спонукати громаду, людей, усвідомити і показати, ким вони є.

“Я радо вітав би усіх у лавах нашої канонічної церкви, яка є святою, рівноапостольною єдиною українською помісною церквою. І закликаю усіх людей, які ще вагаються, приєднатися до нас і стати пліч-о-пліч на молитовний захист української землі”, – зазначив новопосвячений диякон.

Одночасно зі служінням у церкві, Роман Віслобоков лишається на посаді директора музичної школи. Питали у нього про роботу позашкільного навчального закладу в умовах війни. Як вдається поєднувати роботу і покликання, як директору вдалося вирішити питання і викладачами, які не бажали щеплюватися від коронавірусу та мали бути відстороненні.

Також очільник музичної школи поділився, що на великодні свята музична школа планує провести невеликий концерт для переселенців, військовослубовців. Також музична школа збирає великодні кошики для наших захисників, щоб донести їм частинку свята і частину домашнього затишку.

Більше дивіться у відеоінтервэю зі священнослужителем та водночас директором музичної школи Романом Віслобоковим.

Дивіться також: Ми маємо свою кров, свою націю, свою мову, – володимирчанин Роман Віслобоков впевнений, що Україна переможе




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер