<

Із спізненням у дві години: у Володимирі вручили почесні нагороди матерям-героїням

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 3.12.2020 / Володимир / , /
Перегляди
15
/ 1 коментар

6 жінок Володимир-Волинського району, які виховують п’ять і більше дітей, отримали посвідчення та нагрудний знак до почесного звання України «Мати-героїня». Урочисте нагородження відбулося 3-го грудня в райдержадміністрації.

Вручив нагороди матерям-героїням голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Зазначимо, що мами разом із журналістами прочекали губернатора дві години. Спочатку зустріч була на 10:30, потім її перенесли на 12. А вже від 12-ої години жінкам довелося чекати Погуляйка дві години. Його затримку вони назвали «неповагою до себе».

Прийшовши на церемонію, голова ОДА вибачився перед матерями за завданні незручності й запізнення, а також вручив їм посвідчення та нагрудні знаки, побажавши їм довгих років життя, здоров’я, терпіння, любові, добробуту та щасливої долі для їх дітей.

Посадовець висловив вдячність матерям-героїням за їх натруджені руки, недоспані ночі та самопожертву, чуйне материнське серце і безкорисливу любов.

Хто отримав нагороди

Почесне звання «Мати-героїня» отримала мешканка села Лудин Лілія Пияйко, яка народила і виховує 5 дітей: дві доньки й три сини. Найстаршому – 19 років, зараз він служить в армії, а найменшому 9-ть.

Жінка каже, що завжди мріяла мати багато діток, однак шість років в подружжя це не вдавалося. Тож зараз вона дуже щаслива, що її бажання здійснилося, хоча, зізнається, що іноді буває важко. Але посмішки дітей все покривають.

Ще одна нагороджена – жителька села Чесний Хрест Марія Легкобит. Вона має 5 дітей: 4 доньки і синочка. Найстаршій виповнилося 20 років, а найменшій 9.

Ольга Чемко із села Зимне виховує 6 дітей: 4 доньки й два сини. Найстаршій – 18 років, а найменшій – 7. Вона зізнається: не очікувала, що матиме стільки дітей, але зараз ні про що не жаліє, адже діти – сенс її життя.

Відзнаку вручили і Лілії Бугай із села Микуличі. Жінка є мамою 6 дітей: 4 синів і двох доньок. Найстаршому – 20, а найменшій – 9. Серед її дітей є й двійня: два хлопчики.

А Сніжана Холохаєва з села Овадне вже має одну почесну нагороду: медаль «Матір Захисника Вітчизни». Її син три роки був на передовій, захищаючи територіальну цілісність та незалежність рідної країни від російського агресора.

Окрім сина-Героя, жінка виховує ще 4 дітей: дві доньки і два сини. Уже має й трьох онуків. Каже, народжуючи стільки дітей, здійснила мрію свого чоловіка. Адже саме він дуже хотів мати багатодітну сім’ю. 

Також почезне звання присвоїли і Галині Ткачук — матері п’яти дітей із Володимира-Волинського.




один коментар
  1. Пані Ольга має саме світле, хоч і як всі, стомлене лице.
    Щасти вам, жіночки!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер