<

Із чоловіка, який рибалив «екраном» на Лузі у Володимир-Волинському районі, хочуть стягнути 900 гривень штрафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 11.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
233
/ Коментарі відсутні

7-го березня Волинський рибоохоронний патруль на території гідрологічного заказника «Луга» поблизу села П’ятидні викрив викрито порушника, що завдав збитків на майже тисячу гривень.

Близько 16 години викрито громадянина, який здійснював вилов риби  забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені правилами рибальства – «екраном», – повідомляють на сайті Держагентства рибного господарства у Волинській області.

Інцидент стався на річці Луга, поблизу с. П’ятидні Володимир-Волинського району. Порушник встиг виловити рибу: плітка – 5 екземплярів, головень – 1 екземпляр. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 900 грн.

На особу оформлено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення правопорушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

Рибоохоронці просять про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби повідомляти за номером телефону: (067) 360 78 40.

Довідково: Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 150 грн, головня – 150 грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця