<

Історія оживає тут: вулицями Володимира-Волинського продовжує гуляти лицар

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:41 | 3.07.2019 / Володимир / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Фестиваль «Княжий» чекає на гостей уже за півтора тижні – 13-14 липня. Подія відбудеться у парку села Заріччя неподалік Володимира-Волинського.

З кожним роком про фестиваль дізнається все більше людей, і це завдяки відданості своїй справі організаторів, які ставлять собі на меті, щоб слава фестивалю і історичного краю ширилася Україною і не тільки.

Як розповідає Дарія Поддубецька, прес-секретар фестивалю, час не стоїть на місці і навіть у фестивалю з такою суто історичною назвою наголос робиться не тільки на історію. Цьогоріч команда організаторів вирішила поєднати історію і сучасність не тільки в новому дизайні фестивалю, а й вживу донести до перехожих у місті, що історія всюди і не потрібно згадувати про неї лише на семінарах та конференціях.

Щоб пояснити новому поколінню наскільки є цікавою історія краю, потрібно показати по-інакшому.  

Саме тому команда організаторів «випустила» на вулиці Володимира-Волинського справжнього лицаря, якого зіграв Андрій Бурцан, мешканець Володимира-Волинського.

На таку роль Андрій погодився відразу, адже хотів підтримати таку ініціативу і спробувати щось нове.

Було відзнято дві серії «Сучасних лицарських буднів», які можна подивитися на фейсбук-сторінці фестивалю.

Андрій Бурцан не виходив з ролі у маршрутці, шукаючи дорогу до «терема Зимного», купував продукти на місцевому ринку, розповідаючи, що «за такі ціни як зараз у Київській Русі можна було купити корову», побував у брадобрія (перукаря), погодував голубів і покатався на скейтборді.

Цікавою була реакція володимир-волинців на живого лицаря у латах посеред ринку чи вулиці. Люди часто запитували що відбувається, діставали мобільні телефони, щоб сфотографувати, а одна жіночка навіть підійшла і поскубала бороду лицарі, запитавши чи вона справжня.

Подібні відео набирають чимало переглядів у соціальних мережах, тому про місто дізнається все більше людей.

До речі, побачити чимало лицарів у справжніх латах можна на території «Княжого» 13-14 липня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер