<

Інспектор Ляля попереджає водіїв про небезпечний відрізок на дорозі Володимир-Волинський – Устилуг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 7.07.2020 / Володимир / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Інспектор Ляля попереджає водіїв про небезпечний відрізок на автодорозі Н-22 неподалік Володимира-Волинського в бік Устилуга. Обіцянки про ремонт дороги лунають третій рік. Розпочати його ніби планують цьогоріч. Проте певні недоліки на дорозі вже зараз потрібно усунути, впевнена Інспектор.

Нагадаємо, дорогу Луцьк-Володимир-Волинський-Устилуг повністю повинні були заасфальтували ще 2018-го року за кошти польського кредиту. Проте минуло вже три роки, а «віз» і досі там.

Капітально відремонтувати цю трасу обіцяють цьогоріч, однак небезпечною для водіїв вона є вже зараз.

Дорога – державного значення, вона на балансі автодору.

Побаченим інспекторка вражена: наразі траса в жахливому стані. Повсюди ями і вибоїни.

Часто вулицею курсує великовантажний транспорт, що їде транзитом через місто. Внаслідок цього на асфальті утворилися колії, а ближче до узбіч, у багатьох місцях, він став руйнуватися і обсипатися.

Окрім цього, утворилися небезпечні виступи, висота яких подекуди перевищує 8 сантиметрів. Таке місце на трасі – неподалік маєтку «Золота легенда», що на виїзді з Володимира-Волинського. Там Інспекторка Ляля знайшла виступ на асфальті, висота якого взагалі більше 10 сантиметрів.

Нагадуємо, Інспектор Ляля в сидячому положенні має ріст 6 сантиметрів, тому і служить нам своєрідним мірилом, яке візуально показує, які глибокі та небезпечні насправді вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Автомобілі змушені тут гальмувати, цим самим створюючи перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Маневрувати на цій дорозі теж дуже важко. При русі по деформованій ділянці траси колесо вдаряється об борти нерівності, яка міняє траєкторію руху авто, що може призвести до втрати керованості й ДТП.

До слова, ями на цій дорозі неодноразово засипали, але через інтенсивний рух транспорту вони знову з’являються.

Зважаючи на побачене, Інспекторка Ляля попереджає водіїв про явну небезпеку для їх життя і здоров’я. Вона закликає тримати кермо міцно, не їхати швидко та забути про обгін на цій ділянці дороги.

Також Ляля цікавиться: якщо цьогоріч кошти польського кредиту, за які і мають ремонтувати вулицю Устилузьку, знову не виділять, то небезпечні ями, вибоїни і колії так і залишаться чекати наступного року?

У результаті висновок Інспекторки вкотре такий же: дорога на вулиці Устилузькій потребує негайного капітального ремонту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер