<

Ігор Гузь зустрівся з працівниками Володимир-Волинського ТМО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 15.09.2016 / Володимир / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

14-го вересня народний депутат Ігор Гузь зустрівся з працівниками Володимир-Волинської лікарні. На зустрічі були присутні медики, головний лікар Олександр Клачук та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Працівників медичного закладу найбільше хвилювало питання створення госпітального округу у Володимирі-Волинському, адже це – додаткове фінансування і інші преференції.

Три тижні тому на селекторній нараді з головою Волинської ОДА було озвучено, що ймовірно на Волині створять 4 госпітальних округи: у Луцьку, Ковелі, Камінь-Каширському та Нововолинську.  Попередньо розмовляли про 6 округів: вищезгадані та додатково Любомль й Володимир-Волинський. Зрозуміло, що ми хотіли б, щоб у нашому місті був госпітальний округ. І на це є ряд причин: географічне розташування міста (враховуючи Локачинський район та частину Турійського району), наявність військової частини у Володимирі-Волинському та міжнародних трас.” – розповів Ярослав Матвійчук.

Після тривалого обговорення та “лобіювання” медиками створення у Володимирі-Волинському госпітального округу, народний депутат погодився з присутніми, що найкращий варіант вирішення цієї ситуації – це створення 5-ти госпітальних округів.

“Враховуючи, що Володимир-Волинський має стати містом, так скажемо “надрайоном”, не логічно, щоб усі міста Волині з подібним статусом мали госпітальні округи, а Володимир ні. Але варто не забувати, що рішення приймає голова ОДА, точніше воно вже прийняте. Тому ми спробуємо “вибити” в Мінінфраструктури не 4, а 5 округів.” – запевнив Ігор Гузь.

Також народний депутат закликав медиків надати пропозиції щодо придбання обладнання, ремонту чи інших проблем, адже зараз формується бюджет і кожен депутат буде намагатись “вибити” кошти на свій округ.

Говорили й про підвищення заробітних плат та заплановане скорочення ліжкомісць. Народний обранець запевнив, що повністю підтримує підняття заробітних плат працівникам медичної галузі, але ця проблема вирішується на державному рівні і лише у співпраці з усіма державними структурами.

dscn9965




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер