<

«Вихідний» день з Ігорем Гузем у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 9.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

6-го квітня народний депутат Ігор Гузь провів сім зустрічей з володимирчанами у дворах багатоповерхівок. Такий формат спілкування з мешканцями регіону Прибужжя для нардепа не новий. Подібних зустрічей він провів за 4 місяці більше 50, а також, за каденцію відвідав усі населені пункти, навіть найменші, свого округу.

Зустрічі у дворах багатоповерхівок необхідні, оскільки люди особисто можуть повідомити про проблеми, з якими стикаються і попросити допомоги у їх вирішенні, задати запитання, відповіді на які їх цікавлять.

Люди ж розповідають, що приємно, коли народний депутат особисто цікавиться життям в окрузі. Депутати ж обласної та міської ради, погоджуються майже всі мешканці багатоповерхівок, подібних зборів не проводили.

Також у суботу цілий день спілкувався з володимирчанами перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, оскільки багато тем, які мешканці багатоповерхівок зачіпали, стосувалися саме комунальної сфери.

Додамо, що ранок суботи, 6-го квітня народний депутат та більше 20-ти мешканців Володимира-Волинського розпочали спортивно – з забігу на 5 кілометрів.

Зустріч з мешканцями двору по Ковельскій, 100 відбулася через годину після спортивного ранку. Охочих поспілкуватися зібралося чимало. У цьому будинку, як виявилося, нещодавно створили ОСББ, тому хазяйнувати і наводити лад у дворі стане легше.

Нардеп зазначив, що місцеві мешканці можуть взяти участь у акції «Чистий двір», яку проведуть спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Її можливо провести у травні-червні. Проте людям варто подумати, який благоустрій двору вони хочуть зробити: чи то встановити лавочки, озеленити територію, обновити сходи біля під’їздів і т.д.

Пропозицію взяти участь в акції озвучували і в інших дворах.

Також людей цікавила можливість встановлення індивідуальних лічильників на тепло. Перший заступник міського голови пообіцяв вивчити питання.

У дворі будинку по вулиці Шахтарській, 21 невдовзі створять ОСББ. Нещодавно тут за сприяння Ігоря Гузя за держкошти було встановлено новий дитячий майданчик.

Мешканці поцікавилися, чи можна в дворі зробити спортивне мініполе зі штучним покриттям. Під час обговорення дійшли висновку, що спочатку необхідно створити ОСББ і вияснити, хто є власником землі на місці, де мешканці хочуть встановити спортивний майданчик.

Запитували місцеві мешканці ще й про вуличне освітлення. За їхніми словами, у вечірню пору в дворі та на дорозі, що веде до будинку, темно. Світла замало. Ярослав Матвійчук зазначив, що потрібно вивчити питання з комунікаціями біля будинку і зрозуміти, скільки коштуватиме зробити вуличне освітлення.

Також мешканцям пообіцяли вирішити до червня питання зі встановленням на найближчому перехресті знака «дати дорогу».

Мешканці будинків по вулиці Карбишева, 4 попрохали депутата про встановлення у дворі спортивного майданчика зі штучним покриттям, цікавилися тим, як проходять роботи по створенню рекреаційної зони на річці Риловиця. Гузь відзначив, що спілкувався з дизайнером Андрієм Гнатюком, який висловив своє бачення створення у дворах будинків міні-скверів. Подібний проект можна втілити у цьому дворі.

Людей зібралося чимало і здебільшого старше покоління. Тому й зачепили таку популярну політичну тему, а саме, цікавилися за кого нардеп голосував. У відповідь почули, що агітувати ні за кого він не збирається, проте виступає проти політики Порошенка. Але і Зеленському потрібно дати багато відповідей на запитання про стосунки з Росією та позицію щодо української мови, сказав народний депутат.

Місцеві мешканці попрохали вирішити питання з теплопостачанням, адже тепло до їхніх квартир просто не доходить, хоча платять вони високу ціну за опалення. Також зназначили, що варто зробити в ЖЕКу диференційовані ціни для споживачів, адже мешканці двокімнатної квартири змушені платити майже 500 гривень за послуги управляючої компанії, але всіма послугами, які вона надає, просто не користуються. Ярослав Мавтійчук відповів, що з договору з компанією можна виключити деякі послуги з переліку, тоді і ціна буде різнитися.

У дворі будинку по вулиці Володимира Великого, 1 люди цікавилися монетизацією субсидій і надбавкою до пенсії. Їх також цікавило вирішення питань комунальної сфери, зокрема, утеплення будинку, загородження смітників, невеликий ремонт окремої насосної станції, яка подає воду у квартири.

Потрібен, зазначили місцеві мешканці, дитячий майданчик. Бо той, що знаходиться за будинком, вже в поганому стані. Його власними руками робив загиблий Герой Василь Крищук.

Після огляду існуючого майданчика людям запропонували, аби вони обговорили і вибрали місце для встановлення нового майданчика.

«Ми встановили 210 майданчиків. Встановити ще один не проблема”, – зазначив депутат.

Мешканці двоповерхівок по вулиці Гоголя, 21 хочуть, аби їм заасфальтували двір. Подібна робота коштуватиме значних коштів і, напевно, на такі цілі навряд чи можна буде залучити кошти з держбюджету.

Люди подякували за встановлення нового дитячого майданчика у дворі, на якому вже бавиться чимало дітей. Ігор Гузь порекомендував пристунім на зустрічі створити у будинках ОСББ. Оскільки майданчик і будь-що, що є власністю об’єднання, легше зберегти, коли за ним доглядають.

Також у цьому дворі просили підтримати законопроект, який передбачає підтримку малого і середнього бізнесу в Україні.

У дворі за адресою Ковельська, 70 місцевих жителів цікавила можливість асфальтування двору, а також встановлення дитячого майданчика. У відповідь почули, що питання з майданчиком можна вирішити. Проте треба вибрати для нього місце, і скоріше за все, зрізати кілька дерев.

Люди розповіли, що якщо дитячий майданчик поставлять, то його можуть скоро понищити ті, хто вночі розпиває у дворі алкоголь, який купують у місцевому цілодобовому магазині.

Ярослав Матвійчук зазначив, що на сесіях міської ради не раз депутати забороняли торгувати у нічний час алкоголем, але власник магазину виграв суд тому торгує ним.

Тоді люди попросили зробити у дворі краще освітлення.

Мешканці Генерала Шухевича, 102 спілкувалися з депутатом вже близько вечора. Вони також запитувати про можливість встановлення у дворі спортивного майданчика. Зацікавила людей і участь у акції «Чистий двір».

Між зустрічами у дворах багатоповерхівок мали кілька вільних хвилин, тому проінспектували майданчик з тренажерами. Його раніше встановили на подвір’ї ЗОШ№2 за державні кошти за сприяння Ігоря Гузя. Тренажери у справному стані. Про те, як вони працюють та який кращий, радо розповіла місцева дітвора.

Спостереження журналіста:

  • люди у Володимирі-Волинському неконфліктні та добрі. На одній зустрічі навіть бабуся запропонувала народному депутату куртку, оскільки надворі дув досить сильний холодний вітер. Проте Ігор Гузь чемно відмовився;
  • мешканці з радістю бесідують з представниками влади, розповідаючи про проблеми. На запитання: хто в їхньому окрузі депутат міської чи обласної ради, розводять руками. На запитання: коли бачили востаннє свого депутата міської ради, більшість стверджують, що перед місцевими виборами;
  • Ігор Гузь не боїться критики та гострих запитань. Жодне питання не лишив без відповіді;
  • народного депутата в окрузі впізнають. Один дідусь навіть сказав насамкінець зустрічі: «Ігоре, маю твій номер. Якось наберу, побалакаємо»;
  • Енергії у нардепа вистачило б ще на кілька зустрічей, проте завершилася вона в журналіста. Треба краще готуватися до таких енергійних репортажів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок