<

Ігор Гузь провів 7 зустрічей у дворах Володимира-Волинського, на яких дізнавався про проблеми містян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 27.11.2018 / Володимир / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

24-го листопада народний депутат Ігор Гузь провів сім зустрічей з виборцями у дворах Володимира-Волинського. Подібні зустрічі проводяться з метою прозвітувати про роботу у Верховній Раді України та окрузі, обговорити проблемні питання, котрі турбують місцевих жителів, та вислухати усі зауваження. 

Оскільки у містян часто виникали запитання щодо комунальної сфери, то з нардепом на зустрічах були присутні представники міської влади, серед яких перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Перша зустріч відбулася у дворі будинків по вулиці Шевченка 10-12. Депутат коротко прозвітував про роботу в Раді та наголосив, що за бюджет на 2019-ий рік не голосував, оскільки в проекті було закладено 1 млрд гривень для Порошенка на ведення своєї передвиборчої кампанії, а ще при розробці проекту не врахували прохань шахтарів Нововолинська і забули про розбудову шахти №10.

Також Ігор Гузь зауважив, що розпочинаються передвиборчі гонки, а кандидатів у президенти, за його підрахунками, буде кілька десятків. Депутат попросив виборців бути пильними і не дозволяти себе «купувати», наприклад, підвищенням пенсій на сто гривень.

Погода видалася морозною, тому на початку кожної зустрічі Ігор Гузь запитував дозволу одягнути теплу кепку.

Як і зазвичай, людей цікавили питання комунального характеру: тарифів на комунальні послуги, благоустрою двору і капітального ремонту дахів будинків.

На питання благоустрою відповідь дав перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Зокрема він розповів, що у минулі роки за кошти міського бюджету було зроблено багато дахів, проте щоб зробити капітальні ремонти покрівель усіх багатоповерхівок у місті, потрібні мільйони гривень. З початку 19-го року через ліквідацію ЖЕКів буде нова процедура проведення подібних ремонтів.  Для того, щоб тримати на контролі усі питання, місцевим мешканцям варто спочатку зробити ОСББ.

Ігор Гузь відзначив, що варто було б оновити двір і замінити металеві конструкції, встановлені 50 років тому, які місцеві мешканці використовують для сушіння білизни.

Вислухавши проблеми місцевих мешканців і попросивши декого з них звернутися у його приймальню для написання письмового звернення, Ігор Гузь вирушив у наступний двір.

У наступному дворі, який на вулиці Ковельській 101, мешканців також цікавило питання про тарифи, особливо на тепло.  Ігор Гузь зазначив, що населення сьогодні не платить 100-відсоткової ціни за газ. З вартості газу 30 відсотків оплачує держава, тому і передвиборчі обіцянки кандидатів у президенти знизити ціну на газ є нереальними. Варто робити те, що під силу – утеплювати фасади будинків, замінювати вікна, встановлювати загальнобудинкові лічильники.

Ярослав Матвійчук відзначив, що якби у будинку існувало ОСББ, то мешканці могли б користувалися міськими програмами підтримки ОСББ і за умови співфінансування втілити кілька теплозберігаючих заходів.

Також місцеві мешканці порушували питання облаштування парковки  і тротуарів, скаржилися на те, що незважаючи на заборону продажу алкоголю після 22-ої години вечора у цілодобовому магазині неподалік алкоголь усе ж продають. Люди розпивають його не деінде, а у них в дворі.

До слова, спочатку мешканці будинку  поважного віку розвеселили депутата, оскільки не впізнали його,  ба більше – не могли повірити, що він прийшов до них у двір.

Ігор Гузь запропонував присутнім на зустрічі мешканцям  взяти участь у акції «Чистий двір». Вони з радістю погодилися. Захід з оновлення вигляду двору вирішили провести на початку весни.

Багато людей прийшло на зустріч з депутатом у  дворі багатоповерхівок по вулиці Луцькій, 101. Місцеві мешканці також вирішили підтримати пропозицію Ігоря Гузя провести весною акцію «Чистий двір».

Неподалік двору тривають роботи з розчишення русла річки Риловиця. Депутат повідомив, що ця ініціатива була відразу ним підтримана і приємно бачити, що роботи виконуються. Ігор Гузь запропонував присутньому на зустрічі дизайнеру Андрію Гнатюку долучитися до створення рекреаційної зони біля Риловиці, щоб об’єкт мав оригінальний вигляд і мав певну родзинку.

Люди цікавилися ремонтом доріг та облаштуванням парковки біля багатоповерхівки, адже машин багато, а неподалік зона для дітей.

Ігор Гузь зізнався, що окрім законодавчих фунцій депутат сьогодні ще повинен лобіювати інтереси своїх виборців. Адже від цього багато що залежить. Так, наприклад, за роки його депутатства вдалося «вибити» близько 80-ти мільйонів гривень державних грошей на розвиток округу. Він зазначив, що його цікавлять як глобальні питання і проблеми, так і малі, тому він і проводить подібні зустрічі.

Також цього дня Ігор Гузь провів ще 4 зустрічі у дворах будинків по вулиці Луцькій 115, Олега Ольжича 2, Просвіти 49 і Академіка Глушкова 4-10.

На початку зустрічей люди були стурбовані і відразу починали скаржитися на погане пенсійне забезпечення, високі тарифи і безлад, який починає творитися перед виборами президента, говорили, що їх думка нікому не потрібна.

“Якби я не хотів вислухати вас, то мене б тут не було. Саме тому і потрібні такі зустрічі, щоб мої виборці побачили мене, а я вас почув і ми разом спробували щось вирішити”, – говорив народний депутат. 




коментарів: 2
  1. Народ ,коли ви вже порозумннішаєте ,всіма питаннями благоустрою і інших місцевих проблем ,повинні займатись депутати міськоі ради ,яких ви вибрали і навіть іх прізвищ не знаєте ,Гузь Депутат ВР і він відповідає за закони Украіни .Скоро вибори президента і ви знову купитесь на всяких кандидатів ,які вам пообіцяють золоті гори для свого піаору ,а ви лохи, ім будете вірити ,а якщо ще дадуть вам 200 гривень ,то і проголосуєте .Багато політиків говорять ,що народ Украіни розумнитй ,все брехня У вас розуму як у курки з іі мікроскопічним мозком .чим і користуються всі аферисти від влади .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер