<

Ігор Гузь лобіює питання реставрації валів городища у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:08 | 1.07.2020 / Володимир / , /
Перегляди
24
/ 1 коментар

Народний депутат Ігор Гузь лобіює питання виділення державного фінансування на реставрацію та музеєфікацію пам’ятки археології «Городище – Вали IX-XIII ст.» у місті Володимирі-Волинському. З цього приводу парламентар сьогодні зустрівся з міністром культури Олександром Ткаченком.

Про це повідомляють на офіційній сторінці нардепа у фейсбуці.

Як пояснив депутат, позитивне вирішення питання є важливим в контексті розвитку туристичого потенціалу і культурної інфраструктури регіону. А також забезпечить створення нових робочих місць та сприятиме підвищенню інтересу населення до історії.

Нардеп офіційно звернувся до міністра і розповів йому, що державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» затвердив документацію, що встановлює історико-архітектурний опорний план та охоронні зони пам’ятки архітектури національного значення «Городище Вали».

У 2018 році за кошти місцевих бюджетів на об’єкті здійснили попередні роботи і комплексні наукові дослідження, розробили ескізний проєкт комплексу (погоджений Міністерством культури України 22.06.2018р).

Наприкінці 2018 року виготовили ПКД «Реставрація та пристосування громадської будівлі під музейно-адміністративну функцію». Орієнтовна вартість проведення робіт по будівлі – 12 млн. грн, однак остаточна вартість буде відома після проведення експертизи.

Наступними етапами, після проведення усіх робіт по будівлі, це – виготовлення робочої та проектно-кошторисної документації щодо відтворення геометрії валів та дерев’яних елементів в’їзної вежі та верхньої частини валу та виготовлення робочої, та ПКД щодо благоустрою території.

На пам’ятці археології національного значення городище «Вали» ІХ-ХІІІ ст. є нагальним питанням проведення наукових рятівних археологічних досліджень, зокрема проведення ексгумаційних робіт та перепоховання останків, розпочатих ще у 2013 році.

Загальна орієнтовна вартість усіх робіт за об’єктами становить 33 млн грн.

Міністр Ткаченко повідомив, що держава готова сприяти у залученні ресурсів на «Городище Вали». Він розуміє усю важливість питання і його потенціал для регіону та країни загалом. З його слів, першочергово у реалізації цього проєкту повинні бути зацікавлені органи місцевого самоврядування і співпрацювати з різними інституціями задля позитивного результату.




один коментар
  1. а як бути з майбутньою хатинкою біля валів та існуючою кафешкою теж біля валів і ще смердючою Смочею біля валів …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер