<

Ігор Бігун у студії “БУГ” розповів про святкування Різдва та пояснив різницю між Григоріанським та Юліанським календарем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:22 | 6.01.2018 / Володимир, Онлайн /
Перегляди
1
/ 1 коментар

В переддень Різдва Христового до студії інтернет-видання “БУГ” завітав віце-канцлер Володимир-Волинської єпархії, магістр Богослов’я, військовий капелан Ігор Бігун.

У студії розмовляти про те, чи не стало Різдво святом ” живота та ліні”. Як потрібно готуватися до відзначення одного з найбільших свят у християн. Також, Ігор Бігун пояснив як трапилося, що у католиків Різдво припадає на 25 грудня, а у православних на 7 січня і звідки така різниця між календарями?

Детально в сюжеті:




один коментар
  1. Питання дискусійне…Але факт того,що Російська церква пішла іншим шляхом,ніж всі інші і, доречі ,власна держава,та ще й назвавши себе православними.А Європа нас називає ортодоксами-простіше старовірами.І взагалі,щось історії відомо тільки про хрещення Київської Руси,а не Московії.Правда на 1000 років пізніше від інших цивілізакій. Не зрозуміло,чому наша ПРАВОславна церква не хоче сказати людям правду-ніхто точно не знає дату народження Христа,а свято Різдво Христове символічно прийшло на заміну св*ята Народження Сонця,яке святкувалось в Римській Імперії(і не тільки) і припадало на перший день,коли день починає збільшуватись-25грудня. Дуже не хочеться,щоб наша церква відставала від цивілізації і йшла до Європи,а не до ортодоксальної Московії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа