<

На Володимир-Волинській птахофабриці спостерігається тенденція до зниження захворюваності на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 12.06.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
17
/ коментарі 3

Як зазначила 12-го червня головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, на Володимир-Волинській птахофабриці спостерігається тенденція до зниження захворюваності на коронавірус.

Всього зареєстровано 55 інфікованих осіб. Серед них мешканці Володимира-Волинського і району – 49 осіб та мешканці інших районів, 1 мешканець Нововолинська. Інфіковані – працівники окремих трьох цехів. Особи знаходяться на самоізоляції.

За добу у Володимирі-Волинському та районі виялено 23 випадки коронавірусу, розповіла Наталія Янко. З них хворий один лікар, два працівники птахофабрики. Інші випадки – це сімейні вогнища та поодинокі випадки.

Спаду захворюваності в області не зафіксовано.

Нагадаємо, у Володимирі-Волинському та районі станом станом на 15:00 11-го червня, за даними офіційного сайту Володимира-Волинського загальна цифра інфікованих становила 145.

Зазначимо, що окрім підтверджених ПЛР-дослідженням аналізів на коронавірус, залишається ще багато аналізів відібраних. Люди чекають на їх результати тижнями.

На офіційний інформаційний запит БУГу на птахофабриці розповіли, що безпека людей – основний пріорітет роботи.

Ще з початку карантину (березня 2020 року) на фабриці було запроваджено особливий режим. Тобто ввели обов’язковий температурний скринінг, забезпечили співробітників додатковими засобами індивідуального захисту (маски, респіратори, антисептики, тощо).

“Проводимо регулярні експрес-тести співробітників на COVID-19, посилили дезінфекції офісних приміщень та транспорту (після кожного рейсу), а також  виробничих приміщень, цехів”, – розповідають на фабриці.

Після перших випадків захворювання, усі працівники, які відчували найменші ознаки ГРЗ чи інші простудні симптоми, відразу були направлені до лікаря та переходили на самоізоляцію до отримання результатів тесту ПРЛ. Тестування в державній лабораторії тривалий процес і займає майже три тижні. Весь цей час працівники перебували на самоізоляції.

В той же час було прийняте рішення – коштом підприємства проводити аналізи в приватних лабораторіях.

“Також всі співробітники фабрики забезпечені медичним страхуванням, яке оплатила фабрика. На сьогодні вже є отримані перші негативні тести. Згідно протоколу ВООЗ, вже після двох негативних результатів тестування, працівники зможуть бути допущеними до роботи.

Додамо, що наразі після обстеження та консультацій із лікарями усі хворі відправлені на самоізоляцію та проходять лікування вдома. Стан працівників задовільний, захворювання перетікає у легкій формі“.

У частини осіб із контактного кола результати тестування були негативні і вони повертаються до роботи.

“На завершення додамо, що Володимир-Волинська птахофабрика сертифікована за стандартом ISO 22000 та реалізує свою роботу відповідно до системи HACCP, що гарантує біобезпеку продукції на всіх етапах виробництва, навіть в звичайному режимі роботи. Крім того, відповідно до досліджень та заяви Європейського агентства з безпеки продуктів харчування (EFSA), інфекція коронавірусу не передається через їжу, тому вимиті та термічно оброблені належним чином продукти не несуть небезпеки”.

На фабриці запевняють, що загрози закриття підприємства наразі немає та ситуація на виробництві знаходиться під повним контролем.




коментарів: 3
  1. Як роблять статистику. Тільки позавчора сплеск захворювань, а сьогодні вже зниження захворюваності. Цікаво, скільки проплатили за таку інфу?

  2. Так треба!Так треба!Якби не хватились зверху так би і було 1 -5 -ну хай 12 але не більше.Люди 10 -15 днів чекали результат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер