<

Із серпня у Володимирі запроваджується плата за обслуговування водопостачання за індивідуальними договорами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 29.07.2022 / Володимир / /
Перегляди
4423
/ коментарів 8

З 1-го серпня у Володимирі запроваджується плата за абонентське обслуговування централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці водоканалу.

Чи є плата обов’язковою?

Так. Це пояснюється із внесенням змін до Законів України « Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про житлово-комунальні послуги», у якому йдеться про те, що плата за абонентське обслуговування є обов’язковим платежем для всіх споживачів, з кожним із яких укладено індивідуальний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та /або централізованого водовідведення.

Чи потрібно оплачувати за абонентське обслуговування, якщо не споживаєте послугу, але під’єднані до мереж водопостачання та водовідведення?

Так. Адже перелік послуг, що входять до абонентської плати, не залежать від споживання послуг. До кого застосовується абонентська плата? Плата за абонентське обслуговування застосовується підприємством до усіх споживачів: юридичних осіб (включаючи бюджетні установи, незалежно від розміщення (в окремих будівлях , у багатоквартирних будинках) та населення (приватного сектору , розміщеного в окремих будівлях, а також населення у багатоквартирних будинках), з якими укладені індивідуальні договори про надання послуг з централізованого водопостачання та /або централізованого водовідведення.

Що включає в себе абонплата?

Плата за абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує підприємству для відшкодування певних витрат, зокрема пов’язаних з:

  • виконанням обслуговування споживачів та з обслуговуванням, а також із заміною вузлів комерційного (загальнобудинкового) лічильника води, реалізацією послуг (робота контролерів, а саме укладення договорів, здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами при наявності загальнобудинкового приладу обліку/комерційного обліку, нарахування та стягненні плати за комунальні послуги, з обслуговуванням та заміною вузлів комерційного (загальнобудинкового) лічильника води (у разі їх наявності у будівлі споживача), виконанням інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами.

Адміністрація водоканалу звертає увагу на те, що в абонентське обслуговування не входить заміна й обслуговування, огляд, опломбування/розпломбування, ремонт ( у тому числі з демонтажем, транспортуванням і монтажем), та періодична повірка вузла розподільчого обліку квартирного лічильника.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та п. 26 «Індивідуального договору по надання послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» ці послуги здійснюються за рахунок споживача.

Яким є розмір абонентської плати?

Розмір плати за абонентське обслуговування по договору /особовому рахунку на місяць:

  • для населення у багатоквартирних будинках , у яких встановлений вузол комерційного обліку) становить 19,18 грн. з ПДВ ( в т. ч. централізованого водопостачання 12,71грн. з ПДВ, централізованого водовідведення 6,47 грн. з ПДВ);
  • розмір плати за абонентське обслуговування по договору /особовому рахунку на місяць (для населення у багатоквартирних будинках , у яких відсутній вузол комерційного обліку ) становить 12,94грн. з ПДВ (в т. ч. централізованого водопостачання 6,47грн. з ПДВ, централізованого водовідведення 6,47 грн. з ПДВ);
  • розмір плати за абонентське обслуговування по договору/особовому рахунку на місяць (для інших споживачів: юридичні особи, включаючи бюджетні установи, незалежно від розміщення (у окремих будівлях, багатоквартирних будинках) та населення приватного сектору) становить 12,94 грн. з ПДВ ( в т. ч. з централізованого водопостачання 6,47 грн. з ПДВ ,з централізованого водовідведення 6,47грн. з ПДВ).

На плату за абонентське обслуговування відповідно до статті 4 Закону України «Про житлово–комунальні послуги «пільги і субсидії надаються в межах граничного розміру плати за абонентське обслуговування.

Визначена інформація базується на наступних нормативних актах:

  • Закон України «Про житлово –комунальні послуги»;
  • Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»;
  • Закон «Про метрологію та метрологічну діяльність»
  • Наказ «Про затвердження Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг».




коментарів: 8
  1. виконанням інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами-розмито сказано,в любому випадку можна спригнути з ремонтної теми,мотивуючи,що цього немає в угоді,як звикле-жиди рулять

  2. Так міністри придумали, а комунальники мають вигадувати що” всунути” у той тариф. Раніше ж ці послуги входили в тариф на водопостачання та водовідведення. А тепер має бути окремою платою. Дяка міністрам

  3. Так цеж ще не все. Чекаємо введення плати за доставку електроенергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер