<

Гузь звернувся до керівництва МВС та Генпрокуратури щодо ймовірного підпалу авто священника у Володимир-Волинському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 17.02.2020 / Володимир / , , , , , , /
Перегляди
16
/ коментарів 5

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь взяв під особистий контроль розслідування подій, що сталися в селі Овадне Володимир-Волинського району: в ніч на 16-те лютого місцевому священнику ПЦУ на подвір’ї власного будинку спалили автомобіль.

Про це йдеться на офіційній сторінці нардепа у фейсбуці.

Ігор Гузь уже адресував депутатське звернення Міністру ВСУ Арсену Авакову, Генпрокурору Руслану Рябошапці, взяти на особливий контроль та забезпечити об’єктивне й всебічне розслідування справи про підпал автомобіля отця Сергія Місана, що, можливо, був здійснений з метою його залякування.

«Москва не спить і пробує огризатися… Без сумніву, ми спробуємо допомогти коштами для сім’ї священника, і я беру під особистий контроль розслідування цієї справи», – парламентар миттєво відреагував на подію, прокоментувавши на своїй сторінці у соцмережі.

Отець Сергій – настоятель храму в селі Овадне, а також громади Православної церкви України у селі Сусваль. Саме у цьому селі Сусваль місяць тому трапилася конфліктна ситуація, коли священник УПЦ МП не пустив до церкви похоронну процесію, бо померлий підтримував ПЦУ. Місцеві жителі висловили свій протест і 90% віруючих заявило про рішення перейти до ПЦУ.

У депзверненні йдеться:

«Підпал автомобіля відбувся вночі 16-го лютого 2020-го року на подвір’ї біля будинку, де проживає священник з сім’єю у селі Овадне. Автомобіль VolkswagenT4 повністю був знищений вогнем. Підпал авто сам потерпілий та громадськість пов’язують з церковним конфліктом – між прихожанами ПЦУ та УПЦ МП у селі Сусваль. Адже через конфлікт священнику неодноразово погрожували, в тому числі й підпалом автомобіля.

У зв’язку із вищезазначеним, відповідно до Закону України «Про статус народного депутата України», прошу Вас взяти на особливий контроль та забезпечити об’єктивне та всебічне розслідування справи про підпал автомобіля отця Сергія Місана».




коментарів: 5
  1. Ой ти диви,комент видалили неприйнятний для боса,чи він думає що за нього тільки Сусваль голосував.

  2. Знайома історія з одним кандидатом на пост мера у Володимирі була,що не зробиш заради досягнення мети,а ще коли нічого не виходить,тактика заїзджена вже давно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер