<

Гунчик розповів чому затягується добудова будинку для військовослужбовців у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 15.06.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині чи не єдиним будинком, який зводять для військовослужбовців, є 44-квартирний дім у Володимирі-Волинському, який мали звести вже цього року. Проте через затягування тендерів тепер будівлю обіцяють завершити у другому кварталі 2017-го року.

Про це повідомили під час прес-конференції 15-го травня – пише Волиське агенство розслідувань.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що отримав відповідь від одного із заступників міністра оборони, в якій підтвердили інформацію по те, що будинок на 44 квартири для військових у Володимирі-Волинському зведуть у другому кварталі 2017 року.

Губернатор зазначив, що озвучить це питання на зустрічі в Міністерстві оборони, зокрема доповість міністру, що будинок на 85 % готовий. Мовляв, кошти виділені, але чомусь відбувається затягування тендеру. Тому роботи необхідно відновити.

Якщо ж результату не буде, то Гунчик готовий звертатися до Президента.

«Ми гарантуємо їм, що поза, та й під час, служби вони матимуть нормальні побутові умови поза», – додав Гунчик. За його словами, нині в Україні діє три програми у напрямку забезпечення військовослужбовців житлом: відповідно до черги у військових частинах; житло для пільгових категорій військовослужбовців та постанова Кабміну щодо забезпечення житлом родин загиблих. На Волині діють останні дві програми, зокрема за 2014-15 роки виділено 28 квартир із різних фондів для сімей загиблих та поранених.

«Сьогодні розглядаємо питання по забезпеченні житлом ще двох таких військових і питання буде закрите», – зазначив очільник ОДА. Для родин загиблих треба ще 11 квартир.

Загальна ж черга військовослужбовців на житло не рухається, оскільки такого житла у Луцьку не будують. У Луцькому гарнізоні на черзі стоїть 483 військовослужбовці. Оскільки житла зараз не будують, військовим пропонують відмовитися від житла, отримавши натомість компенсацію. Проте поки лише 2 військових погодилися на таку пропозицію.

Проте є 2 проекти – вже згаданий будинок у Володимирі-Волинському та містечко для військових на вулиці Стрілецькій. Тому звернулися у Міністерство оборони із проханням дозволити будівництво на умовах співфінансування та залучити інвесторів для розбудови містечка на 900 квартир.

Гунчик пообіцяв, що буде наполягати на отриманні згоди щодо отримання дозволу. Якщо ж Міністерство погодиться і проект таки реалізують, то близько 100 квартир віддадуть у розпорядження самим військовослужбовцям та сім’ям загиблих, які захочуть жити у Луцьку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа