<

Художник з Володимира хоче запатентувати власну техніку написання картин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 23.09.2021 / Володимир / /
Перегляди
2008
/ Коментарі відсутні

Володимирський художник Віталій Федоренко намагається імітувати шум і рух у власній авторській техніці написання картин, яку і планує запатентувати.

Кожен штрих на картині молодого художника нагадує тонке волокно і тисячі ниток, переплітаючись одна з одною, ніби створюють рух та динаміку. Про бажання запатентувати свою техніку Віталій Федоренко розповів Суспільному Волині.

Для художника з Володимира важливо максимально точно відтворювати реальність у своїх картинах, на полотнах передавати не лише те, що ми візуально знаємо, що відчуваємо, про що здогадуємося, а й про те, що є потаємним, прихованим від людського ока. Митця надихає людина, принципи світобудови. Саме тому він намагається проникнути у найдрібніші деталі і передати власною технікою рух молекул і, навіть, рух атомів.

Після відвідин виставки відомого художника Івана Марчука, володимирський митець помітив, що його техніка має багато спільного з його. І бажання захистити, запатентувати свою техніку визріла саме після знайомства із полотнами Марчука.

“Поки що назву техніки я не можу озвучити, спочатку потрібно запатентувати цей винахід. Ця техніка прийшла мені довгою працею. Я постійно знаходжуся в пошуку і мені хотілося відчути мазок, захотілося знайти щось більш тендітніше. Мало це звучання, мало цей шум”, – розповів про свою техніку Віталій Федоренко.

Митець додає, що у цьому стилі немає рамок. Всі інші стилі, які він винаходив та пробував, мали обмеження, виходило створити по три роботи.

“В цьому стилі я повністю маю свободу, у мене немає ніяких рамок. Все що відчуваю, можу передати цим стилем. Мені так зручніше передати, точніше передається з-під свідомості те, що я бачу”, – зазначив художник.

Дана техніка виконується акриловими фарбами. Чоловік каже, що нею можна малювати й олійними фарбами, але цей процес займе надзвичайно багато часу.

Картини художника дають можливість ніби під мікроскопом побачити реальність. Віталій вважає, що його техніка, навіть здатна відобразити душевний стан.

У колекції володимирчанина переважають абстракційні роботи. Його полотна достатньо об’ємні, щонайменше формату 90*100 см. В колекції художника є близько 100 робіт, чимало з них знаходять у приватних руках. Він є активним учасником збірних виставок , які відбувалися у Польщі та Києві.

Нагадаємо, раніше БУГ побував у студії Віталія Федоранка та знайомив читачів із роботами майстра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа