<

Хто визначає межі депутатської діяльності: міський голова чи закон? Скандал на депутатській комісії у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:02 | 22.12.2015 / Володимир / , , /
Перегляди
8
/ коментарів 17

На комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді і спорту, комунікацій та міжнародного співробітництва Володимир – Волинської міської ради, що відбулася 18-го грудня трапився курйоз пов’язаний із неочікуваним візитом міського голови на засідання.

Про візит Петра Саганюка на засідання комісії стало відомо із посту депутатки міської ради від партії “Самопоміч” Віри Сєргєєвої.

Зокрема на свої сторінці в соціальній мережі вона зазначила: “Скандал трапився вже сьогодні прямо на засіданні комісії з питань освіти, культури, туризму, молоді і спорту, комунікацій та міжнародного співробітництва. На засідання завітав міський голова Петро Саганюк з короткою промовою, що тут депутати ходять і на кухню теж. Тому попередження всім – в останній раз, бо відповідальність будуть нести всі (маємо навіть аудіо запис). Досить неетично звернувся міський голова до депутата Сергія Барщевського.”

Дану ситуації прокоментував також Сергій Барщевський, депутат міської ради від політичної партії Радикальна партія Ляшка: “Петро Данилович прийшов і сказав, що є запит, якщо щось цікавить, то будь ласка. Сказав, що він попереджає і депутатів і завідуючих, якщо тільки хтось попаде на кухню-режимний об’єкт, прокурор буде ним займатися. Сказав що всі несуть відповідальність”.

З приводу жвавого обговорення посту у Facebook, мер Володимира-Волинського Петро Саганюк розповів наступне: “Я нікого не ображав, завітав на комісію та поставив кілька запитань! Й справді, вони мали право зайти на територію садочку, але вони не могли зайти у харчоблок без санітарної книжки. Вони знають, що в них із здоров’ям все в порядку, але потрібно було це підтвердити. Нарахунок “образи” депутата Барщевського, то я лише спитав яку освіту він має, от і все! В чому тут образа?”

Відповідно до статті 14-ї Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” депутат місцевої ради має право на невідкладний прийом керівником установи незалежно від форми власності та надання інформації депутати міської ради мали право завітати до дошкільних навчальних закладів. Також, вони мали право на проведення ознайомчого походу.

Зовсім інше питання, чи мали депутати право заходити на кухню ДНЗ. Хоча зі слів Сергія Барщевського, керівники садочку самі запросили їх у харчоблок. Також вони одягнули бахіли, халати і шапочки, щоб дотриматися санітарних вимог.

Нагадаємо, що депутатів міської ради зацікавила вартість 4-х м’ясорубок на загальну вартість 78 288 гривень (одна коштує близько 19 578 гривень). Саме з метою побачити ці м’ясорубки і те як вони використовуються депутати міської ради Віра Сєргєєва та Сергій Барщевський завітати до трьох дитячих садочків: №7 “Волиняночка”, №2 “Казка”, №8 “Вишиванка”.




коментарів: 17
  1. Людей ганяють через кожні пів року проходити медогляди під тими кабінетами стояти по три дні, а вони ходять вільно в садіках на кухню бо вони депутати. Хай спочатку підуть в лікарню і попробують вистояти в чергах, то може на кухню йти не захочеться

    • Думаю з вас такий повар…..але то таке. Отримали завдання гадити то і робите. А ти повар, перевіряли у них санітарні книжки? Якщо ні, то звідки ви знаєте що у них їх немає?

    • Яка логіка!!! Таке враження що ви, мадам, за хабаря на роботу службовцем влаштувались, або чиясь невісточка.

  2. А “повар” цей , певне, з міської ради? Та й логіки у коментарі немає.Не зовсім долугий перший комент. Придумайте другий!

  3. З купчими усе в порядку, а от у доцільності придбання промислового обладнання…

  4. Можна довго сперечатися по цій темі. Хто що і як зробив: так, депутати мали право на “екскурсію”, але на кухні без медичної довідки ніяк! Що працівники, що журналісти стоять під кабінетами для того, аби пройти медогляд і працювати на кухні. Все можна робити гарно, а не просто скандалити і вводити людей в епатаж! – це написала у ФБ журналіст цього видання. Правда схоже з коментарем Повара?

    • Пане Орест, Ви помиляєтеся, адже для чого мені приховувати свою думку з цього приводу під незрозумілим ніком?! Якщо у мене буде непереборне бажання написати коментар, то я скористаюся своїм справжнім ім’ям! Є певні вимоги до всіх і вони повинні бути витримані, незалежно від професії і статусу.

        • пишу чим користуюся – є такий наказ Міністерства охорони здоров’я “Про затвердження державних санітарних норм та правил ДНЗ”(скорочу назву) від серпня 2013-го року. Із цього наказу 9-й розділ якраз про харчоблоки і пункт 18-й говорить – “Вхід до приміщень харчоблоку заборонено стороннім особам, за винятком осіб, які здійснюють контроль або нагляд, за умови використання ними санітарного одягу” + 12-й розділ для персоналу ДНЗ. Також є ряд інструкцій покликаних попередити інфекційні захворювання у дітей, які зобов”язують мати санітарні книжки, а далі кожен за законом, що передбачає його діяльність: депутати – ЗУ Про діяльність місцевих депутатів, журналісти – ЗУ Про діяльність ЗМІ. Надалі пишіть відкрито, можете звертатися – поговоримо.

      • Даш, вже ж був цей матеріал на сайті і коменти були різні, але інші. Навіщо ви зносите всю інформацію? Може, вже досить лягати під Саганюка і Гузя, бо певно надто не зручні відгуки там були для них. І тікайте з Володимира і з Буга, це не те місто і місце, де ви будете розвиватися як журналіст та почувати себе людиною та громадянином, на жаль.

  5. 9.18. Вхід до приміщень харчоблоку заборонено стороннім особам, за винятком осіб, які здійснюють контроль або нагляд, за умови використання ними санітарного одягу. Так написано у законі, який ви надали. Отже, одяг їм був наданий і про ніякі санітарні книжки мова не йде!!!!!!!!!!!!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер