<

Хто працює, а хто “халявить”з депутатів Володимир-Волинської міськради?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 11.12.2017 / Володимир / , /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

Листопад-грудень кожного року традиційно став часом коли звітую народні обранці за пророблену роботу у місцевих, обласних радах та Верховній. Коли ж під час звіту депутати розповідають все, що вони зробили для громади та проаналізуємо відвідуваність сесій Володимир-Волинської, депутатських комісій та активність обранців.

Отож з часу обрання депутатів 7-го скликання і станом на 11-те грудня у Володимир-Волинській міській раді відбулася 21 сесія: 5 засідань у 2015 році та по 8 сесій у 2016 і 2017 роках. Додамо, що у 2017 році ще запланована одна сесія на 21 грудня.

За інформацією організаційного відділу найбільше сесій у 2017 році пропустив депутат від фракції “Свобода” Андрій Хілінський, кількість засілань на яких не був присутній становить 4. Відразу ж нагадаємо, що Андрій Хілінський подавав заяву на складання мандату депутата по причині погіршення самопочуття, однак колеги не підтримали.

Бронза за пропуски у 2017 році дістається трьом депутатам: Леонтій Дмитрук, Надія Замрига і Василь Сусік. Депутати були відсутні на 3-х сесія із 8-ми.

По дві сесії пропустили депутати: Сергій Гранат, Сергій Коба і Сергій Сьомак. Відсутніми хоча б на одній сесії Володимир-Волинської міськради у 2017 році були: Павло Шлейн, Олександр Токовий, Віра Сєргєєва, Микола Савельєв, Андрій Принда, Валерій Олексюк, Ігор Мацюк, Вадим Василюк і Сергій Барщевський.

Якщо порівняти з періодом 2015-2016 років найбільше відсутніми та пропустили по три засідання були: Світлана Федонюк, Олександр Токовий, Сергій Сьомак, Іван Омельчук та Надія Замрига. В цей же період по два засідання пропустили: Андрій Хілінський, Сергій Барщевський та Валерій Зінкевич. Один раз відсутніми були: Роман Горошкевич, Сергій Гранат, Максим Клтм’юк, Сергій Коба, Ігор Мацюк, Руслан Мороз, Валерій Олексюк, Віра Сєргєєва, Микола Смаль і Павло Шлейн.

Виведемо і позитивний рейтинг, найбільш дисциплінованими депутатами Володимир-Волинської міської ради 7-го скликання, які не пропустили жодного засідання є: Ігор Шевчук, Григорій Цаль-Цалко, Олег Свідерський, Сергій Радкевич, Ірина Мельник, Володимир Заєць, Ярослав Жук, Валентин Вірковський, Олег Венгер та Олег Тимосевич.

Цікаво виглядає і відвідуваність депутатами профільних комісій. Жодної комісії за понад 2 роки після обрання не пропустили лише Андрій Хілінський (однак сесій у 2017 році пропустив найбільше), Ігор Шевчук, Олег Свідерський, Ірина Мельник та Григорій Цаль-Цалко.

Антирейтинг відвідуванності профільних депутатських комісій:

1. Олексюк Валерій – 15 пропущених засідань комісій
2. Принда Андрій – 12 пропущених засідань комісій
3. Жук Ярослав – 10 пропущених засідань комісій
4. Венгер Олег – 9 пропущених засідань комісій
5. Замрига Надія – 8 пропущених засідань комісій
6. Мацюк Ігор – 8 пропущених засідань комісій
7. Вірковський Валентин – 7 пропущених засідань комісій
8. Сьомак Сергій – 7 пропущених засідань комісій
9. Савельєв Микола – 7 пропущених засідань комісій
10. Сєргєєва Віра – 7 пропущених засідань комісій
11. Мороз Руслан – 6 пропущених засідань комісій
12. Коба Сергій – 5 пропущених засідань комісій
13. Барщевський Сергій – 4 пропущених засідання комісій
14. Дмитрук Леонтій – 4 пропущених засідання комісій
15. Федонюк Світлана – 4 пропущених засідання комісій
16. Василюк Вадим – 3 пропущених засідання комісій
17. Горошкевич Роман – 3 пропущених засідання комісій
18. Зінкевич Валерій – 3 пропущених засідання комісій
19. Шлейн Павло – 3 пропущених засідання комісій
20. Сусік Василь – 3 пропущених засідання комісій
21. Токовий Олександр – 3 пропущених засідання комісій
22. Гудим Андрій – 2 пропущених засідання комісій
23. Заєць Володимир – 2 пропущених засідання комісій
24. Омельчук Іван – 2 пропущених засідання комісій
25. Радкевич Сергій – 1 пропущене засідання
26. Смаль Микола – 1 пропущене засідання
27. Тимосевич Олег – 1 пропущене засідання
28. Гранат Сергій – 1 пропущене засідання
29. Клим’юк Максим – 1 пропущене засідання

В своєму “арсеналі” депутати міської ради мають такі інструменти як звернення, запити. Також депутати можуть ініціювати і внести на розгляд ради певний проект рішення щодо вирішення будь-якої проблеми міста чи актуальної теми. Відповідно до наданої інмормації організаційним відділом Володимир-Волинської міськради, найчастіше депутати 7-го скликання використовують звернення.

Жодного звернення не подали депутати Вадим Василюк, Іван Омельчук, Григорій Цаль-Цалко. Далі рейтинг від найбільшої кількості поданих запитів до найменшої.

Сєргєєва Віра – 95
Жук Ярослав – 92
Барщевський Сергій – 62
Радкевич Сергій – 37
Федонюк Світлана – 19
Смаль Микола – 19
Олексюк Валерій – 18
Тимосевич Олег – 18
Шлейн Павло – 14
Хілінський Андрій – 12
Вірковський Валентин – 11
Заєць Володимир – 11
Шевчук Ігор – 10
Венгер Олег – 8
Сусік Василь – 7
Сьомак Сергій – 5
Клим’юк Максим – 5
Коба Сергій – 4
Мацюк Ігор – 4
Горошкевич Роман – 4
Мельник Ірина – 3
Мороз Руслан – 2
Принда Андрій – 2
Савельєв Микола – 2
Свідерський Олег – 2
Гранат Сергій – 2
Токовий Олександр – 1
Гудим Андрій – 1
Дмитрук Леонтій – 1
Замрига Надія – 1
Зінкевич Валерій – 1

Часто депутати Володимир-Волинської міської ради оголошують перед початком чергового засідання сесії депутатські запити. Згідно ЗУ “Про місцеве самоврядування”, депутатський запит – це підтримана радою вимога депутата місцевої ради до посадових осіб ради і її органів, сільського, селищного, міського голови, керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, які розташовані або зареєстровані на відповідній території, а депутата міської (міста обласного значення), районної, обласної ради – також до голови місцевої державної адміністрації, його заступників, керівників відділів і управлінь з питань, які віднесені до відання ради.

Найбільше депутатських запитів подав Сергій Радкевич – 21; 7 запитів подала Віра Сєргєєва; 5 запитів надійшло від Ярослава Жука; автором 4 запитів став Руслан Мороз; по 3 запити подали Олег Свідерський і Максим Клим’юк; авторами 2 запитів стали Андрій Гудим, Сегрій Коба, Микола Савельєв, Григорій Цаль-Цалко, Ігор Шевчук; по одному запиту представили депутати – Сергій Барщевський, Валентин Вірковський, Олег Тимосевич і Павло Шлейн.

Іноді депутати місцевих рад можу проявляти ініціативу та вносити проекти рішень на розгляд сесій. Загалом за час нинішньої каденції від депутатів надійшло лише 36 проектів рішень. Найбільше проектів подав депутат Олег Тимосевич – 7. Колегу по фракції підтримала Віра Сєргєєва, яка внесла 6 проектів рішень. І першу трійку закриє також депутат від фракції “Самопоміч” Ярослав Жук, котрий подав 5 проектів рішень. Авторами 3 проектів рішень стали Ірина Мельник, Руслан Мороз, Микола Савельєв. По 2 проекти рішень запропонували Ігор Шевчук, Сергій Радкеич і Сергій Барщевський. Один проект рішення на розгляд депутатам представили Вадим Василюк, Олег Венгер, Валентин Вірковський і Сергій Коба.

Ось так виглядає кількісний аналіз роботи депутатів Володимир-Волинської міської ради 7-го скликання за перші два роки. Більш детально дізнатися про звіти депутатів можна в публікація “БУГ”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер