<

Хромбуки для вчителів: ліцеї Володимирської громади отримали сучасну техніку для освітнього процесу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:34 | 4.01.2023 / Володимир / /
Перегляди
500
/ Коментарі відсутні

Напередодні Нового року вчителі ліцеїв Володимирської громади отримали 48 хромбуків для організації інтерактивних занять і дистанційного навчання.

Цифрові девайси передали у межах проєкту “Ноутбук кожному вчителю”, завдяки домовленостям Міністерства освіти та науки України з компанією “Google” та ЮНЕСКО, повідомляють на сайті Володимира.

Хромбук працює на базі операційної системи Google Chrome OS з хмарним сховищем, вбудованими продуктами Google та кількома рівнями безпеки.

Ця операційна система орієнтована насамперед на роботу з вебсервісами. Тобто більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через інтернет та у додатках з екосистеми Google.

Хромбук загалом легший та компактніший у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається він за лічені секунди.

Окрім цього, міські ліцеї, які мають облаштовані укриття, отримали від управління освіти і науки Волинської ОДА інтерактивні панелі, вебкамери, роутери та джерела безперебійного живлення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер