<

У складі трьох осіб відбулось громадське обговорення щодо зовнішньої реклами у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 11.07.2016 / Володимир /
Перегляди
4
/ коментарі 4

Відбулось громадське обговорення проекту рішення «Про внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Володимирі-Волинському». Хоча, пройшло воно трохи нетипово: громада проігнорувала дане засідання.

У плані основних подій та заходів суспільно-політичного, економічного та культурного характеру, які проводяться в місті Володимирі-Волинському, на 11-те липня було заплановане громадське обговорення проекту рішення «Про внесення змін до Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Володимирі-Волинському».

Вся історична частина міста “заліплена” різнобарвною рекламою. Проте жителі нашого міста цього, схоже, не помічають. Тому що в залі засідань міської ради, де, власне, і відбувалось дане обговорення, зібралось аж троє людей: Тарас Киба, начальник управління містобудування та архітектури Володимира-Волинського, його заступник Юрій Самогальський та журналіст інтернет-видання “БУГ”. От, власне, і все. 

Важко зрозуміти таку пасивність і байдужість. Адже одне з найважливіших питань, яке ставилось до обговорення, – заборона розташування рекламних засобів в межах історичного ареалу міста, визначених Генеральним планом розвитку Державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир”. Місцеві жителі неодноразово нарікали на те, що реклама псує загальний вигляд міста, затуляє огляд історичних пам’яток, які є основною візитівкою міста. Але коли випала можливість висловити свою думку і офіційно підтримати заборону розміщувати рекламу в цих місцях  – всі дружно промовчали.

Тепер, згідно законодавства, даний проект рішення розглядатиметься на сесії міської ради. Чи підтримають його депутати? Важко сказати. Щоправда, враховуючи, що безпосередньо перед початком декілька з них стояли біля міської ради, але, зрештою, так і не завітали на засідання…

До речі, ці ж можновладці за кілька годин у соціальних мережах почали активно розповсюджувати інформацію про підпис петиції, в якій “вимагають проведення громадських слухань та вивчення потреби будівництва фонтану у місті”. Якщо дана петиція набере необхідну кількість голосів (а саме 150) і ці громадські слухання таки відбуватимуться, дані депутати хоча б туди з’являться? Все ж таки самі ініціюють.




коментарів: 4
  1. Там були депутати самопомочі, але чому замість громадських слухань вони поїхали до Мороза. І чому Сергеєва каталася з ним у джипі то питання.

  2. а ще громадські обговорення як завжди попереджаються за один -два дні, Це так організовує відкритість місцева влада

  3. Поки буде в місті архітектором Киба, то взагалі нех… кудись ходити, щось обговорювати і просто витрачати час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця