<

Храми та монастирі УПЦ МП у Володимирському районі: Бокоч закликає правоохоронців провести перевірку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 16.03.2023 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
32930
/ коментарів 18

Українська Православна Церква московського патріархату має наявні церковно-канонічного зв’язки з російською церквою. Попри те, скільки болю та жаху приніс «рускій мір» на територію України, священники, що пов‘язані з московією далі правлять у храмах та монастирях Володимирського району.

Депутат Волиньради Андрій Бокоч звернувся до голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка та начальнику ГУ  Національної поліції у Волинській області Юрія Крошка з проханням провести перевірку усіх наявних на території Володимирського району храмів та монастирів УПЦ мп. 

16-го березня на засідання Волинської облради депутати фракції «За майбутнє» вчергове порушили питання щодо діяльності УПЦ МП. Як зазначив Андрій Бокоч, представники духовенства московського патріархату регулярно йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську й антидержавну позицію. Станом на жовтень 2022 року Служба безпеки України виявила 33 російських агенти з-поміж духовенства УПЦ МП.

«Як депутат Волинської обласної ради хочу звернути увагу правоохоронців та керівництва виконавчої гілки влади області на ситуацію, що відбувається в  місцевому середовищі прихильників та духівництва УПЦ МП та на необхідності перевірити дане середовище в контексті запобігання можливим загрозам національної безпеки», – йдеться у запиті Бокоча

Підтримали дану ініціативу 53 депутати обласної ради. Попередньо, перевірку проведуть в усіх наявних на території Володимирського району храмів та монастирів УПЦ мп, що мають статус пам’яток архітектури на предмет можливої наявності ворожих пропагандистських матеріалів та медіаконтенту. А також перевірити наявність у них автентичних та оригінальних старовинних ікон (іконостасів), які мають духовну, історичну та культурну цінність та внесені до відповідних державних реєстрів. 

З духовенством та активістами УПЦ мп планують провести профілактичну роботу на предмет неухильного дотримання Конституції  та законів України в час українсько-російської війни.

Нагадаємо,15-го вересня Волинська обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, РНБО та начальника Волинської обласної військової адміністрації про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України. «За» проголосувало 52 депутати.

Зазначимо, що впродовж дев‘яти років церква, що є філією рпц, активно функціонує в Україні. Волиняни, мешканці різних населених пунктів самотужки ініціювали розірвання звязків з росією та перехід УПЦ до ПЦУ. Ініціативні віряни організовували релігійні збори, проте інколи, процес доходив й до залучення правоохоронців.

Священники мп не бажали покидати свої комфортні умови, тому до останнього боролись з парафіянами за церкву. Пригадаємо, як у селі  Рожищенської громади після тривалих непорозумінь представники УПЦ мп звільнили будинок, який належить парафії храму Святої Трійці Православної церкви України. За словами жителів Сокола, із хати демонтували усю сантехніку, включаючи ванну та унітаз. 

Такі випадки на жаль не поодинокі, мешканці села Литовезької громади, що у Володимирському районі, розповіли БУГу подробиці переходу Свято-Михайлівського храму в користування релігійної громади Православної церкви України. Священник УПЦ мп, звільняючи парафіяльний будинок, забрав з собою туалет, котел, світильники та навіть здер ламінат.

Читайте також:

«Ви розвалили колгосп, хочете забрати й церкву»: в Микуличах Зимнівської громади відбулись релігійні збори




коментарів: 18
  1. Володимирсьеий головний МПешний сатаніст ,тільки почув ,що Пашу мерседеса і його зграю викидають з лаври відразу погнався спасати цього ФСбешного попа ,цю зграю треба гнати з України і не дивитись на реакцію їх приспішників .

  2. Ніхто ніколи не вижене і не знищить УПЦ.
    Хоч голови собі об стіни порозбивайте, але УПЦ була є і буде. А щодо конституції, то всі ці мерзотні депутати уже її розтоптали навіть заговоривши про такі ініціативи. Чекай, сатанинське стадо, на Велику Божу кару.

    • Показуєте яскравий приклад рускогоміра і православія головного мозку. Що поробиш, міжсезоння все ж

    • Мерзотник гундяєвський, геть з України холуй московської Орди і колоборант недобитий.

  3. Маю надію що Бог ,розсудить по справедливості хто брат а хто ворог….І кара Господня не дасть себе чекати ….

  4. УПЦ церква окупант в Україні. УПЦ молиться до Бога Отче наш на чужій московській мові вона по Духу з Москвою а не з Україною.Українці бійтеся упецешної закваски .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер