<

Говорили, балакали… ПП “Самопоміч” зібрала інтелігенцію Володимира-Волинського на круглий стіл

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:01 | 16.01.2016 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 18

“Давайте поговоримо про культуру, про наш Володимир, про туризм” – так звучав заклик однієї з політичних сил до інтелігенції Володимира-Волинського. Саме це присутні і зробили – поговорили про вічне, прекрасне та історичне. Навіть сам натхненник та очільник місцевого осередку Костянтин Зінкевич сказав, що “це говорильник, яких було та ще буде чимало”. Захід відбувся 16-го січня в стінах Володимир-Волинської міської ради.

Що потрібно місту у плані розвитку його культурного обличчя, яким групам населення і які напрямки культури найближчі, з чого починається те, що ми називаємо культурою? Саме над цими питаннями запропонував присутнім задуматися та висловитися депутат облради Костянтин Зінкевич.

Учасники круглого столу – місцевий бомонд – історики, археологи, бібліотекарі, працівники культури, митці, журналісти, активісти, депутати, представники влади та бізнесу. Здавалося б – конкретні пропозиції, що мають шанс реалізуватися, не забаряться. Адже, є ті, хто знають, що робити і ті, від кого залежить процес реалізації ідей.

І думки вголос, перебиваючи один одного, поринули від різних діячів. Музеєзнавці та журналісти засипали Андрія Шоцького – начальника управління культури та туризму міськвиконкому –  питаннями про долю культурної спадщини древнього Володимира – добудування адмінбудівлі у валах Городища, реконструкція чоловічої гімназії на вулиці Драгоманова та ряду інших історичних пам’яток у критичному стані.

Далі, з подачі активістки та громадської діячки Наталії Шандалко всіх чомусь “занесло” в бік освіти та розвитку дітей. І тут пан Зінкевич не міг стриматися, аби ще раз не дорікнути начальнику міського управління освіти Дмитру Здіховському його “совковим” підходом до організації навчання та дозвілля учнів міста.

“Вирівнявши” думки у тему круглого столу, дали слово Андрію Шоцькому, який повідомив присутніх, що у Володимирі-Волинському депутатами цієї вже каденції, досі не затверджений план розвитку культури. Окрім того, для реалізації справді цікавих подій у місті необхідні не лише фінанси, які в тій чи іншій мірі виділяються владою, а ініціативні групи, які візьмуться за приведення проектів в дію.

Далі модератор круглого столу Костянтин Зінкевич задав наступний вектор обговорення – розвиток туризму. “Людина, яка приїхала, сфотографувалася і поїхала з міста – це не турист. Львів за минулий рік відвідали близько 1 мільйона туристів. Багато з них лишалися у місті на 2-3 доби. Таким чином, розвивається бізнес, приносяться прибутки на відновлення історичних пам’яток”, – зазначив обласний депутат. Для Володимира-Волинського він визначив пристойним відвідини туристів у кількості 20-30-ти тисяч чоловік на рік.

Працівники музею, які займаються і роботою гідів, зазначили, що для такого обсягу туристів не налаштована інфраструктура відпочинку. “Немає хостелів з доступною ціною проживання, немає закладів громадського харчування, де можна розважитися з дітьми, пам’ятки архітектури не обладнані елементарними титульними табличками з описом історичної знаковості споруд, немає вказівників по місту, куди варто туристові відправитися”, – зазначив науковий співробітник музею Олексій Петрунін.

Із вказівниками по місту цьогоріч ситуація покращиться. Пообіцяв директор історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” Володимир Пикалюк. “На даний час вже є виготовленими та чекають на встановлення 4-ри вказівники на історичні пам’ятки міста – вали Городища, Миколаївська та Василівська церкви і костел Йоакима та Анни. У 2016-му році, за допомогою Луцького Центру туристичної інформації, продовжиться виготовлення та встановлення таких вказівників”, – зазначив пан Пикалюк.

По тривалій демагогії питання присутнім задала заступник міського голови Лариса Кулікова. “Все, що ви говорите добре. Але, мені б хотілося почути не лише пропозиції, але й побачити тих, хто візьме на себе відповідальність реалізувати озвучене. А тоді міська влада обіцяє зробити від себе усе залежне, аби той чи інший проект відбувся”, – зазначила пані Лариса.

Результат круглого столу – домовленість присутніх наступного разу збиратися та знову говорити. Правда, вже в вужчих колах – бізнес з бізнесом, культура з культурою, історики та туристи – з істориками та туристами. Інтригою залишається точка початку не балачок, а дій.

IMG_2702
IMG_2705




коментарів: 18
  1. А шо війна вже закінчилась, шо Зінкевич у туристи подався? У нас нема проблем зараз крім як таблички вивішувати? І чого до сих пір “Самопоміч” нічого не ініціювала крім як мусорніки в парках і лампочкі рахувати на стовпах? Зрівняв того самого з пальцьом: Львів і Володимир! Львів завжди був єврорпейською столицею України, а наше маленьке місто – прикордонним, через яке контрабанду ганяють. У тому числі і Зіня. Немає чим до себе увагу привернути, то меле язиком аби шо, а толку нема. Правильно Кулікова сказала, бери на себе відповідальність, роби і тоді покажи усім, шо ти не балабол. А то посилає своїх придворних Сєргєєву і Тимосевича з комунальниками сваритися, а Вєрка з великою дупою по місту бігає і лампочкі щитає. Бо немають чим зайнятись. Ніде ніхто не робить, то й страдають фігньою. Великі дєятілі культури!

    • Немає значення самопоміч чи самонеміч.Будь яка ініціатива яка озвучується , але не виходить від “сильної команди” не проходить через мерський одобрямс!Так воно буде поки замозакоханий і хамовитий дідусь і його лизоблюдська залякана свита плюс персонажі з кримінальними мордяками правитимуть Володимиром, який потроху перетворюється у велике село.

    • Не шукайте ворогів.Ви вже керуєте від царя гороха.Досвід небачений.Де ж ті досягнення? Чи в цьому княжому селі все за принципом доміно? Мамадов “розвалив” цегельний завод і решта все саме посипалось ?

  2. З чогось треба починати,не все одразу буде гаразд! Менше говаріть про дупи маленькі і великі.Поки папа правитиме містом Валодимир ніколи не буде центром туризму, а контрабандизму. Можете коментар не пулікувати, це на вашій совісті!

  3. Чув, олександр, а мусорніки і лампочки не самонеміч ініціювала. Не тягніть, падли собі, чужі здобутки…

  4. Не товчіть воду в ступі.Для нашої владної еліти головне щоби не гірше. Ну хто там хоче мозги напрягати. Папіроски заїхали за бугор? От і слава Богу!!!Що ви там з тою культурою і туризмом.

  5. **** шандалко тільки про освіту дбає бо там можна проводити свої ідіотські уроки саєнтології. Найшлась мені активістка і громадська діячка!!!!Ви хоть правильно пишіть про підприємців і зомбувальників сект! Пора би прокуратурі зайнятись її діяльністю і заборонити тую єресь!

  6. Да,видно шо Зіня гаразд разгавори разгаварівать годинами. Уявляю щоб було якби він таки вмостив свій кістлявий з…в мерське крісло.Тоді б балачками і діток в садочку годували!

    • Був би він мером( або хтось інший з молодих кандидатів) вже б давно толк би у цьому місті був.Покайтеся зомбовані.Не лягайте раби так покірно під фараона.

  7. Ну не всіх же є мозги на культуру, треба комусь і сніг згрібати чи лікувати. А багато тих хто має безпосереднє відношення до неї не прийшли. Значить манали вони все.Поки князь не піде в небуття і не здохнуть паршиві газетьонки зо свєю культурою і пропагандою – то нічого не буде.

  8. Доки В.Волинський історичний музей не почне працювати в суботу і неділю, про який туризм можна говорити. Ми в 2014 приїхали в неділю, двері зачинили перед носом і пояснили,що треба попередньо записатися на екскурсію.Тобто попередній групі екскурсію провели, а перед нами двері зачинили- неділя, а ми не записані. Посилання на сайт не допомогли, сказав екскурсовод, щ все помінялося.

    • Звідки ж ви, панове, приїхали? Запитайте краще яка зарплата музейного працівника.Може працювати цілодобово?

  9. Даю пораду самопомочі. Напишіть зверенення до нової прокурорши чи навіть обласного і на кінець закрийте нелігальний бізнес на 20 липня по продажу папірос і водяри. І по всіх кутках у місті, а особенно у своїх волонтьорів.Може тоді б люди повірили у вас.

  10. Значить манали. Бо нема з ким там про шо говорити. Туризм розвивати – треба бізнес залучати, а бізнесмени мають куди гроші дівати. Бо мозги працюють добре і знають, шо наше місто немає величезних культурних цінностей, як Львів. І хто там ініціатори:самі бєздєльнікі, які вдама немають чим зайнятись, то й збираються на сходини. В міській раді погано, то будуть тепер свою секту самонемочі тягти у бібліотеку чаї хлебтати. Все їм не так,і люди не такі, і писаки погані, і газети хренові. То заведіть свою і строчіть там шо хоч. Вже ж на одну газетьонку менше стало, то вперьод – за ордєнами! А нє – то сайти розкручуйте свої, шоб люди читали. Кроме зудіння і “всьопогано з всьопропало” нічого там нема. Туристи-культуристи самонемочні. Скоро весна буде – беріться за техніку і лопати і бігом марш на Лугу розчищати і кораблі запускати по ній та екскурсії возити від собору до будинку Стравінського. От вам і туристичний машрут. Але то треба спочатку попахати і гроші знайти на це. А як зараз багато фінансувань державних установ переходить на міський бюджет, то гроші буде де дівати. Але ж зіні і його секті того не докажеш, буде соплі жувати і винуватити всіх.

  11. ПП Самопоміч- це як приватне підприємство? А всі такі заходи це рознарядка з вище стоячих осередків і про світлофори і тому подібні речі.Від себе вони нічого не роблять . Бо коли б вони вболівали б за місто -то про таких діячів ми чули б ще 10 років назад а тепер це знов піар – Ну Дуже Хочеться Посидіти на Місці Мера.

  12. Це добре коли людина хоче і прагне, гірше коли ледве дихає нічого вже не може, тримається за корито і хамить тим хто здатний думати , організовувати молодих людей, проявляти ініціативу .Ніхто , придворні умнікі, не каже що на розвиток туристичної інфраструктури мають йти бюджетні гроші яких дійсно обмаль.Просто пішла команда з кабінету на другому поверсі обіс…ти хто не так думає. Не подобається – не приходь і не слухай! А свої газети використовуйте замість туалетного паперу, тільки перед тим пожмакайте добре.

  13. Ну да… Як тільки самонеміч вигрібає у коментах, то заразу істерика, шо то команда зверху. Люди й знизу добре бачать і знають, хто там і чим дихає. Пруться керувати, а не знають з чого почати і чим закончити. І хто там хоить на ті збіговиська: одні нероби-активісти. Бо всі нормальні люди працюють і мають чим зайнятись. Але й їм не дають самонемочні партії. Не любите правду слухати і читати – то не позортеся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа