<

Хотіли підмінити водія: жінка, яка п’яною врізалась в паркан у Володимирі, заплатить 17 тисяч грн штрафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 14.12.2022 / Володимир / , /
Перегляди
8804
/ Коментарі відсутні

Нещодавно відбувся суд над водійкою Хюндай Елантра, яка ще 13-го вересня о 5 ранку, керуючи автомобілем на вулиці Старицького у Володимирі, не впоралася з керуванням та скоїла наїзд на паркан. Правоохоронці зафіксували, що жінка перебувала за кермом напідпитку, хоча пройти тест на алкоголь відмовилась.

Про це стало відомо із постанови суду від 5-го грудня.

У матеріалах йдеться, що водійка не врахувала дорожньої обстановки, не вибрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та скоїла наїзд на паркан, внаслідок чого автомобіль зазнав механічних ушкоджень, чим порушила п. 12.1 ПДР України, за що передбачена відповідальність ст. 124 КУпАП.

Крім того, виявилось, що жінка кермувала автомобілем з явними ознаками алкогольного сп`яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів), але від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу та в медичному закладі вона відмовилася.

В судовому засіданні правопорушниця свою вину у вчиненому не визнала, пояснила, що за кермом автомобіля під час ДТП була не вона, а інша людина. Щодо відмови пройти медогляд на визначення стану сп`яніння пояснила, що до медзакладу було далеко та й навіщо їй його проходити, якщо керувала автомобілем не вона. На уточнююче питання пояснила, що водія на якого вона вказує на місці пригоди не бачили поліцейські, оскільки він пішов шукати евакуатор.

З відтвореного в судовому засіданні відеозапису з місця події вбачається, що на місце події прибули працівники поліції, які повідомили, що виїхали на виклик по ДТП, запитали хто водій транспортного засобу, жінка чітко відповіла: «Я». Потім вона почала вживати нецензурну лайку, намагалася домовитися з працівниками поліції, вела себе не адекватно. Коли поліцейський повідомив їй, що від неї відчувається запах алкоголю та запропонував пройти тест на визначення стану сп`яніння, вона відмовилася, пройти огляд в медичному закладі теж не захотіла.

Допитаний в судовому засіданні свідок, якого видавали за псевдоводія, пояснив, що 13-го вересня року він перебував за кермом, а вказана жінка була на пасажирському сидінні. Біля 03.00 год. на дорогу вибігла собака, він виїхав на бордюр, а далі на паркан.

Суд критично поставився до показів свідка, оскільки з відеозапису з місця події вбачається, що на місці ДТП на момент прибуття поліцейських та оформлення адміністративних матеріалів вказаної особи не було.

В результаті суд жінку, визнав винною у скоєні правопорушень, передбачених ст. 124, 130 ч. 1 КУпАП та призначив їй штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування усіма видами транспортних засобів строком на 1 рік. Також з неї стягнули 426,20 грн судового збору.

Фото на головній – ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок