<

Голови Володимир-Волинської і Нововолинської громад та нардеп Ігор Гузь зустрілися з Міністром молоді і спорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 16.04.2021 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

Про розвиток спортивної інфраструктури Нововолинська та Володимира говорили 16-го квітня з Міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом.

Міський голова Нововолинська Борис Карпус та Володимира-Волинського Ігор Пальонка зустрілися з міністром за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя.

«У мене в окрузі реалізовані два великих успішних проекти, коли за кошти фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та у співфінансування з міськими радами Нововолинська та Любомля збудували футбольні поля зі штучним покриттям. Наразі у нас є ще декілька нових проектів розвитку спортивної інфраструктури, які ми прагнемо втілити в життя. Тому хочемо заручитися підтримкою вас – Міністра молоді та спорту. Міста готові співфінансувати будівництво та реконструкцію об’єктів. Шукатимемо також кошти в обласному бюджеті та приватні ресурси», – пояснив ситуацію пану Гутцайтові нардеп.

Говорили про активізацію співпраці Нововолинська з Федераціями баскетболу, футболу, шахів та інших видів спорту, добудову головного стадіону, встановлення багатофункціональних майданчиків біля закладів освіти, що не лише дадуть поштовх для розвитку спорту. А й дозволить Нововолинську брати участь у змаганнях всеукраїнського рівня.

Голова Нововолинської громади назвав 6 об’єктів, які готові до співфінансування з профільним міністерством:

  • – Завершення будівництва стадіону «Шахтар»;
  • – Реконструкція стадіонів на території ЗОШ № 4, 6, 7 та гімназії;
  • – Реконструкція та утеплення ДЮСШ № 3;
  • – Будівництво тенісного корту;
  • – Будівництво нового басейну.

Щодо Володимира-Волинського, обговорили ремонт центрального стадіону. Вже є розроблений проєкт, зроблена експертиза. Загальна вартість – більше десяти мільйонів.

“Я переконаний, що до ремонту стадіону, на якому свого часу займався олімпійський чемпіон Володимир Татарчук, а тепер здобувають перемоги на всеукраїнському рівні гравчині місцевої жіночої команди «Ладомир», необхідно залучати кошти не лише з місцевого, а й з державного бюджету”, – говорить Пальонка.

Також обговорили питання фінансування встановлення воркаут-майданчиків за державною програмою, було подано пропозицію на співфінансування 30-ти майданчиків на території усієї Володимир-Волинської громади. Орієнтовна вартість одного такого комплексу – 150 тисяч.

Таким чином, голова Володимир-Волинської громади вніс на розгляд міністерства 3 об’єкти для потенційного співфінансування:

  • – Капремонт бігових доріжок спортивного ядра стадіону Володимир-Волинського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» на вул. Драгоманова, 20;
  • – Капремонт спортмайданчика ЗОШ I-III ступенів імені Анатолія Кореневського на вул. Луцькій, 241 (Футбольне поле 62х64 метри, бігова доріжка 200 метрів, місця для глядачів, благоустрій території);
  • – Капремонт фасаду і даху плавального басейну Володимир-Волинського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» на вул. Драгоманова, 20.

Джерело: офіційні сторінки у фейсбуці нардепа Ігоря Гузя, Нововолинського міського голови Бориса Карпуса та мера Володимира-Волинського Ігоря Пальонки.




один коментар
  1. Для початку нехай міністерство допоможе у Рівному стадіон добудувати.
    А то скоро попаде “Верес” у євро-кубки і опозориться, не маючи навіть сільського рівня свого поля.
    Балаболи, мля!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер