<

Петро Шпига, головний поліціянт Волині, вважає повторне звільнення Юлії Сватко із лав поліції законним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 2.03.2016 / Володимир /
Перегляди
12
/ коментарі 3

Черговий виток у справі звільнення із лав поліції дружини володимир-волинського активіста Тараса Сватка. Нагадаємо, що 5-го січня 2016-го року Окружний адмінсуд Волині відновив працівницю Іваничівського райвідділку поліції Юлію Сватко на посаді інспектора слідчого відділу. Однак, не на довго. 15-го лютого, тим же наказом, яким інспекторку поновили – тим самим і звільнили.

У витягу із першого наказу  про скорочення від 5-го листопада 2015-го сказано “не подала рапорту про приступлення до роботи та заяви щодо продовження служби в Національній поліції з 6-го листопада 2015-го року”. У документі зазначено, що пані Юлія перебуває у декретній відпустці.

Згідно із Кодексом законів про працю звільнити працівницю, яка перебуває у декреті, можна лише у випадку повної ліквідації підприємства. І лише – попередивши про це людину за 2 місяці та забезпечивши її рівноцінним робочим місцем. Тарас Сватко та дружина, подаючи до суду, мотивували свій крок тим, що закон “Про Національну поліцію” не відміняє Кодексу законів про працю, який гарантує декретну відпустку.

Не встигло подружжя натішитися відновленням на посаді Юлії Сватко, згідно судового рішення, як 15-го лютого отримали на руки повідомлення із Національної поліції області із додатком – витягом із наказу – яким відновили жінку на робочому місці, а наступним абзацом – з тією ж мотивацією, що і першого разу – скоротили в зв’язку зі скороченням штату.

У керівництва Іваничівського райвідділку правди шукати активісти вже не ходили. Вирішили їхати у Луцьк, на особистий прийом громадян до очільника поліції Петра Шпиги. Попередньо Тарас Сватко спеціально дізнався години та дні прийому поліціянта.

Прибувши в обласний центр, першим здивуванням було те, що на особистому прийому особисто Петра Шпиги не було. Його заступник, який чомусь вів прийом за нього, сказав, що очільнив в облдержадміністрації на важливій нараді, і, мабуть сьогодні на роботі вже не з’явиться. Але, активісти та присутні журналісти виявилися настирливими та залишилися у приймальні чекати пана Петра.

За декілька годин у коридорі назбиралося вже купа працівників Управління – і секретарі, і прес-секретарі, і офіцери. Всі говорили Тарасові про те, що дана зустріч нічого не змінить – усе вчинене щодо його дружини – в рамках закону “Про Національну поліцію”.

І справді, коли під завершення свого прийому з’явився керівник Національної поліції у Волинській області Петро Шпига, стало зрозуміло, що і в управлінні питання подружжя не залагодять. Пан Шпига на всі аргументи чоловіка звільненої відповідав одне і теж: “Даний крок вчинено в рамках закону “Про Національну поліцію”. На запитання пана Сватка, то що ж їм робити – Шпига відповів: якщо не згідні із наказом про скорочення – подавайте до суду.

З чого почали – тим і закінчили. Чи зважиться подружжя на ще одне коло судової тяганини – наразі ними вирішується.

IMG_2174
IMG_2175
IMG_2176
IMG_2178




коментарів: 3
  1. У повному обсязі підтримую Управління УМВС у Волинській області. І вважаю, що таким індивідам, як Ю… не місце в поліції.

  2. Ще забула написати у коменті – я рада, що індивіди на собі відчули те з чого сміялися і підписувалися під “липою”, вони не ставили себе на місце тої людини, якій робили дуже боляче.

    • ви путаєте атестацію із незаконним звільненням

Коментування вимкнено, але є можливість надіслати нам повідомлення на пошту - bugorgua@gmail.com

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа