<

Голова Володимир-Волинської райдержадміністрації судиться з волинською газетою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:01 | 16.11.2014 / Володимир / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

17 листопада планують провести судове засідання щодо позову голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Володимира Савчука проти волинської районної газети «Місто вечірнє».

Про це розповів головний редактор та засновник газети «Місто вечірнє» Едуард Залуський під час прес-конференції 13 листопада.

За словами Едуарда Залуського, голова Володимир-Волинської районної ради Володимир Савчук вважає, що матеріали, які опублікувала газета про його діяльність, принижує його честь та гідність. А тому, він хоче змусити колектив газети виплатити йому шість тисяч гривень моральної шкоди.

«Шість тисяч гривень – це сума нижче середнього. Але позов є. І цей самий момент позову змушує нас іти до суду і доказувати свою правоту», – зауважив Залуський.

Засновник газети повідомив, що Володимир Савчук був акціонером підприємства «ВАТ Родючість». Підприємство, яке раніше було досить потужною організацією і мало назву «Сільгоспхімія». Згодом воно уже під новою назвою різко почало «здавати позиції» – не виплачувати дивіденди, розпродувати майно, тощо. Тож акціонери та працівники попросили журналістів газети провести журналістське розслідування. До слова, видання є опозиційним і не рідко публікує на своїх шпальтах викривальні та критичні статті про владу, чиновників та інших посадовців.

«Оскільки ми повинні висвітлювати точку зору усіх сторін, ми звернулися до Володимира Савчука. Минулого року він на прохання газети дав коментар про свою причетність до ВАТ «Родючість», хоч і не дуже хотів. З тієї публікації було видно, що він не дуже спростовував претензії, які ставили до нього працівники та акціонери. Цього року, коли Савчук став кандидатом на посаду голови Володимир–Волинської райради, ми знову написали про нього дві публікації», – зазначив Залуський.

Оскільки Володимир Савчук – член партії «Батьківщина», а головою Волинської обласної державної адміністрації на той час був Григорій Пустовіт, його призначили очільником Володимир- Волинського району. Активісти району, працівники ВАТ «Родючість», представники громади виступили проти призначення Савчука на цю посаду. І у травні цього року вони зірвали його представлення у Володимирі-Волинському, аргументуючи тим, що багато негативного знають про нього і не бажають бачити його на цій посаді. Потому Савчук зізнався, що насправді він ніколи не був членом Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

Володимир Савчук славиться і своєю скандальною репутацією. Він побився із заступником голови Володимир-Волинської районної ради Павлом Карпюком. Хоча спочатку Савчук наголошував на тому, що Карпюк першим його вдарив, однак, як пізніше з’ясувалося зі слів свідків, – ситуація склалася з точністю до навпаки.

«Цього місяця ми дізналися, що на газету «Місто вечірнє» подав позов Володимир Савчук. 7 листопада було перше судове засідання. Незважаючи на те, що воно відбулося в робочий час, підтримати чиновника прийшло багато людей. Я знаю, що Савчук не сам і за ним стоять впливові люди. Але ми будемо іти до кінця. Ми хочемо доказати свою правоту», – сказав Едуард Залуський.

В основу позову лягли публікації 2014 року. У позовній заяві йдеться про спростування деяких фактів. Зокрема в яких йдеться про те, що Савчук володіє контрольним пакетом акцій підприємства ВАТ «Родючість». Насправді ж, відповідно до зізнання його самого ще до призначення на посаду очільника району, він має лише 40%, але ще кілька акцій перебувають у власності його рідних. Ще кілька фактів, через які Савчук позивається до суду, – свідчення головного бухгалтера підприємства, які були опубліковані на шпальтах газети. Він хоче, аби через суд журналісти опублікували їх спростування.

Зі слів Залуського, для того, аби спростувати чи навпаки підтвердити дану інформацію про фінансові оборудки на ВАТ «Родючість», йому потрібно мати бухгалтерські документи компанії. Їх витребувати може тільки суд.

Наступне судове засідання щодо цієї справи відбудеться 17 листопада.

«ВолиньPost»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця