<

Голова Володимир-Волинської районної ради Віктор Хиць розповів про результати піврічної роботи на посаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:43 | 21.05.2021 / Володимир, Онлайн / , /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Очільник Володимир-Волинської районної ради Віктор Хиць розповів у студії БУГу, що вдалося зробити за майже пів року з часу роботи на новій посаді, виклики та плани, а також, де братимуть кошти, щоб закривати «діри» у бюджеті.

У зв’язку з децентралізацією територія Володимир-Волинського району значно збільшилася, проте більшість повноважень, а також коштів у бюджети, перейшли територіальним громадам. Але Віктор Хиць зазначає, що не дивлячись на це, роботи у районі вистачає.

Він розповів, що з новим колективом у районній раді працювати не важко, адже людей там не багато і з кожним можна знайти спільну мову.

Окрім того, йому став у нагоді й досвід помічника народного депутата Ігоря Гузя, та колишня робота у правоохоронній структурі, оскільки це ознайомило із більшістю проблемних питань району.

Однією із основних проблем, які нині стоять перед районною радою, є нестача фінансування, і хоч держава покриває значну частину витрат, та все ж цих коштів не вистачає на всі потреби. Деякі установи району тому передають на баланс громадам.

Також районна рада старається шукати кошти власними силами. Так, для прикладу, проводять перевірку земельного фонду у громадах. Йдуть перемовини щодо збільшення рентної плати за паї та водні господарства.

Крім того, Віктор Хиць поділився цілями, які ставить перед собою для розвитку регіону, повідомив, чи завершилися усі процеси адміністративного злиття колишніх менших районів, чи всі населені пункти у районі увійшли громад.

Голова Володимир-Волинської районної ради розповів про спільну роботу із очільником РДА та чи є між ними певне суперництво, про співпрацю з обласною владою.

Чи буде функціонувати районна рада й надалі, чи вже вичерпали свій функціонал через появу громад? Відповіді на ці та інші питання дивіться у відеоінтерв’ю з головою Володимир-Волинської районної ради Віктором Хицем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок