<

Голова Устилузької ОТГ прокоментував ситуацію з підтопленням будинків на вулиці Франка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:02 | 22.07.2020 / Володимир / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

На звернення мешканців вулиці Івана Франка в Устилузі до ЗМІ щодо підтоплення їхніх дворів і будинків після будівництва нової дороги відреагувала влада громади. За словами голови, місцеві жителі офіційно з проблемою не зверталися, але і вирішити її поза правовими можливостями влади, адже дорога ця не місцевого значення і обслуговує її облавтодор.

Нагадаємо, нещодавно журналісти БУГа повідомляли, що в Устилузі після будівництва нової дороги підтоплює двори і будинки, що опинилися нижче її рівня. Люди тоді розповіли, що зверталися до очільників ОТГ по допомогу, але у міськраді запевнили, що офіційно ніхто не звертався, лише через фейсбук.

Голова Устилузької ОТГ Віктор Поліщук відреагував на цю ситуацію й прокоментував проблему з підтопленням.

Вирішити проблему підтоплення будинків на цій вулиці міськрада не в змозі. Адже цю дорогу, згідно рішення сесії, передали на баланс Служби автомобільних доріг у Волинській області.

«Ми неодноразово піднімали питання будівництва й добудови об’їзної дороги, аби розгрузити Устилуг, щоб в місті не було автомобільних черг. І автомобілі їздили не через сам Устилуг, а об’їжджали. І саме для цього на сесії ми прийняли рішення передати дорогу по вулиці Івана Франка, яка була комунальною, на баланс Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Із державного бюджету були виділені кошти. Їх розпорядником, а також замовником проектно-кошторисної документації і проведення тендеру була Служба автомобільних доріг. За два роки було проведено капітальний ремонт дороги по вулиці Івана Франка і добудовано об’їзну дорогу на митницю. Це дорога Н22», – нагадав Поліщук.

Він підкреслив, що по-перше: будівництво цієї дороги вже завершене, а кошти використані. Й по-друге: Служба автомобільних доріг ніяк не реагує на звернення Устилузької міськради.

«Міська рада не вповноважена ніяким чином зупинити державне будівництво державної дороги. Та й усі роботи вже виконані. І, щоб зараз щось переробляти, я думаю, що Служба автомобільних доріг на це не піде», – зауважив мер.

Окрім цього, він зазначив, що згідно державних будівельних норм, коли будується дорога, то ремонту підлягають лише з’їзди і заїзди з дороги, а все, що знаходиться на приватній території біля будинків уже ні.

Також очільник Устилузької ОТГ запевнив, що за кошти міської казни виконати усі необхідні роботи не можна, адже тоді буде йтися про нецільове використання міського бюджету, що тягне за собою навіть кримінальну відповідальність.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер