<

Голова Оваднівської громади Панасевич: про наповнення бюджету, майбутні місцеві вибори та децентралізацію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:46 | 29.08.2020 / Володимир / , , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

Журналісти інтернет-видання «БУГ» завітали до Оваднівської ОТГ, аби поспілкуватись з головою громади Сергієм Панасевичем.

Відтак, Сергій Панасевич розповів про найголовніші досягнення на посаді очільника громади, виконання і наповнення місцевого бюджету, труднощі, які виникли через пандемію коронавірусу та подальші плани на вибори. Також зачепили тему можливого будівництва свинарників на території ОТГ.

Окрім цього, очільник громади повідомив з якими проблемами до нього найчастіше звертаються люди. Виявляється, з проханням отримати земельну ділянку.

Під час розмови говорили про основні досягнення за час існування громади та проблеми, які на часі.

Так, одним з найважливіших досягнень Панасевич вважає будівництво дороги від села Верба до Красностава. А найбільша проблема, яка його хвилює, – наповнення бюджету, по якому значно вдарила пандемія коронавірусу.

Через це казна громади втратила майже 7 мільйонів субвенції з держбюджету і не добрала 1,5 мільйони власних коштів. А через це довелося «заморозити» роботи із будівництва ЦНАПу та перекриття дахів школи й амбулаторії.

Розпитали в голови і про подальшу долю Оваднівської ОТГ в умовах децентралізації.

Як розповів Сергій Панасевич, до їхньої ОТГ ще хоче доєднатися Овлочинська сільська рада Турійського району. Й це відбудеться разом з виборами.

Під час інтерв’ю Панасевич розповів і про запровадження в школах протипожежних заходів, про діяльність на території ОТГ громадських організацій – рибальської і новоствореної мисливської, мета якої – відновлення популяції звіра.

Також журналісти БУГу запитали в чиновника, чи буде він балотуватись на наступний термін, а також про плани і перспективи щодо розвитку громади. На що Панасевич відповів, що участь у місцевих виборах братиме. Подальший розвиток ОТГ, за його словами, буде залежати від наповнення бюджету, а яким воно буде, наразі спрогнозувати важко.  




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер