<

Хірурги ТМО Володимира прооперували доброякісну пухлину у 25-річної пацієнтки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:04 | 13.08.2022 / Володимир / , /
Перегляди
2053
/ 1 коментар

До Володимирського ТМО звернулась 25-річна жінка зі скаргами на сильний біль у животі. Під час обстеження з’ясувалось, що у пацієнтки – кіста яйника.

Кіста яйника – це доброякісна пухлина, наповнена рідиною, яка з’являється в структурі яєчника. Якщо кіста невеликих розмірів, не заважає іншим органам функціонувати нормально, то її не оперують, а лікують медикаментозно. Але якщо існує небезпека заподіяння шкоди навколишнім органам, коли кіста розрослася до 10-12 см, то у такому випадку лікарі обирають спосіб хірургічного видалення кісти, повідомляють у фейсбуці лікарні.

У цьому випадку кіста набула великих розмірів – 11 на 13 см, новоутворення добре відчувалось навіть під час поверхневої пальпації. Саме тому лікарі ТМО прийняли рішення про необхідність оперативного втручання.

Пацієнтку помістили у стаціонар акушерсько-гінекологічного відділення, зняли больовий синдром і в середу, 10-го серпня, планово прооперували.

Хірургічна команда на чолі з лікарем акушер-гінекологом Катериною Нехай виконали операцію з видалення цієї кісти лапароскопічним методом, без розрізу, зробивши лише три проколи в животі. Завдяки такому малоінвазивному методу оперативного втручання вже на наступний день жінку виписали з лікарні.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер