<

Герої України: Сергій Шаптала, командир 128 окремої гірсько-піхотної бригади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:05 | 9.02.2017 / Володимир / /
Перегляди
86
/ коментарі 4

Неоголошена російська війна проти України триває майже 3 роки. За цей час наша держава втратила своїх кращих синів, але водночас отримала нових, справжніх Героїв. У кожного з них своя історія. Вони живуть в різних куточках України, на когось вдома чекають діти, а хтось іще неодружений; когось мобілізували, а хтось все життя присвятив армії. Але усі вони не шкодують ні власних сил, ні свого здоров’я у бою за єдність нашої держави. Саме про них і піде мова.

Інтернет-видання “БУГ” започатковує серію матеріалів про Героїв України. Ми коротко розкажемо шлях військовослужбовців до такого почасного звання.

Серію матеріалів розпочнемо з Героя України Сергій Шаптала, командир 128 окремої гірсько-піхотної бригади, полковник.

За особисту мужність, героїзм і високий професіоналізм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові Сергію Шаптала присвоєно почесне звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка ” (2015 рік).

Народився 5 лютого 1973 року у Смілянському районі Черкаської області. У 1990 році вступив до Київського вищого загальновійськового командного училища імені М.В.Фрунзе.

Після закінчення навчання проходив військову службу начальником штабу, заступником командира військової частини у місті Володимир-Волинський Волинської області. Потім — заступник командира 300-го Чернівецького окремого механізованого полку Збройних Сил України. У лютому 2013 році був призначений командиром 300-го Чернівецького окремого механізованого полку. Після цього був призначений командиром 128-ї окремої гірсько-піхотної Сухопутних військ Збройних Сил України.

У 2014–2015 роках під час проведення антитерористичної операції на сході України, бійці 128-гірсько-піхотної бригади під командуванням полковника Сергія Шаптали тривалий час тримали оборону у місті Дебальцеве Донецької області. У лютому 2015 року, у найкритичніший момент, після того, як командування сектора “С” було змушене покинути свої бойові позиції, обов’язки керівництвом Дебальцевським угрупуванням військ прийняв на себе полковник Сергій Шаптала. Під час виведення українських військ з-під міста Дебальцеве його бійці намагалися до останнього тримати зайняті позиції, виконавши свої завдання у повному обсязі і залишивши Дебальцевський плацдарм в останню чергу.

Лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Нагадаємо, що Володимир – Волинський об’єднаний районний військовий комісаріат проводить набір на військову службу за контрактом віком від 18 років. На військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою, громадяни,які проходили військову службу по мобілізації на особливий період, а також жінки з відповідною освітою та спеціальною підготовкою




коментарів: 4
    • Не знаю якій сімянин , але з Дебальцево втік першій ,залишівші хлопців на убой … Але сімянин , напевно, непоганий )))

  1. я з ным в перегоновкы шел против бапаклеи и выигрывал наш тренер олексий мыколаевыч радовался наши победы он пошел дальше его многие знают .Юра кот.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа