<

Харків’янина, який підробив документи, щоб виїхати до Польщі через Устилуг, оштрафували на понад 4 тисячі гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:11 | 10.01.2023 / Володимир / , /
Перегляди
153
/ Коментарі відсутні

Судили мешканця міста Ізюм Харківської області, який у листопаді минулого року підробив документи, щоб виїхати за кордон через Пункт пропуску «Устилуг».

Про це стало відомо із вироку Володимирського суду від 29-го грудня 2022 року.

Суд встановив, що в листопаді минулого року чоловік з Харківської області підробив документи, що дають право виїзду за кордон, а саме тимчасове посвідчення військовозобов`язаного, довідку військово-лікарської комісії, які в сукупності з паспортом громадянина України та паспортом громадянина України для виїзду за кордон, надають право перетнути державного кордону України у період дії воєнного стану. З мережі він завантажив бланки, роздрукував їх на кольоровому принтері, внісши туди свої анкетні дані, а також недостовірні відомості про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку, засвідчив їх підробленими підписами начальника, голови ВЛК.

Відтак, 3-го грудня близько 22:41 даний чоловік, під час проходження прикордонного контролю, перебуваючи в пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення «Устилуг», будучи особою призовного віку, який не має права перетину державного кордону України у період воєнного стану, надав працівникам Державної прикордонної служби України свідомо підроблені документи.

Обвинувачений свою провину визнав, тож обвинувальний акт розглядали у спрощеному порядку без проведення судового розгляду в судовому засіданні та без його участі.

В результаті, суд визнав харків’янина винуватим у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4 250 гривень.

Читайте також:

Мешканець Луганщини вигадав собі інвалідність, щоб втекти до Польщі через Устилуг




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер