<

Характеристики бійців та результати ВЛК не достовірні. Слухання “Запорізької справи” знову перенесли

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 1.04.2016 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На початку другої частини судового засідання по справі бійців 51-ї ОМБР суддя Канівець оголосив ухвалу суду та визнав заяву прокурора Зубкова такою, що не підлягає до задоволення. В рішенні сказано, що згідно із ст. 37 КПК України прокурор веде справу від початку до її закриття. Лише із важливих причин та у встановленому законом порядку до судових засідань оже бути долучена інша особа. Оскільки сторона обвинувачення не надала належних документів, що підтвердили б необхідність введення у процес прокурора Балакунця, єдиним представником обвинувачення лишився Владислав Зубков.

Припинивши о 14:00 розбиратися із тим, чому Олег Балакунець не введений у судовий процес, перейшли до дослідження документальних доказів, представлених стороною обвинувачення.

Прокурором із 12-го тому справи були надані судові характеризуючі документи на бійців Володимира Дідуха, Богдана Косминю, а з 14-го тому на Ігоря Лавринюка.

Вислухавши наведені характеристики та ознайомившись із результатами військово-лікарських комісій, а також допитавши бійців, адвокати заявили про те, що характеристики на них були складені особою, яка не була безпосереднім командиром військовослужбовців. А висновки ВЛК, зі слів підсудних, не є достовірними, оскільки фактично стан здоров’я хлопців ніхто не досліджував. “Лікарі питали в мене: “здоровий?”, я відповідав “здоровий”. А оглядати мене ніхто не оглядав”, – розповів Володимир Дідух.

Ігор Лавринюк взагалі дав покази, що замість лікарського обстеження у неврологічному відділенні госпіталя переносив меблі, оскільки там проходив ремонт.

Бійці кажуть, що психологічний та психічний стан після перебування їх на передовій ніхто не досліджував. Ігор Лавринюк взагалі був взятий у полон, де хлопця били, він насильно був вивезений на територію Російської Федерації, де отримав контузію. “Били автоматом по голові, поруч із бліндажем зривалися міни, обстріли “Градами” тривали по три години. На даний час я – інвалід 3-ї групи. Але, стан здоров’я погіршується – мучать головні болі, втрачаю зір, глохну на одне вухо. Маю пройти перекомісування та отримати вже другу групу інвалідності”, – розповів боєць.

Ніхто не досліджував військовослужбовців на наявність посттравматичного синдрому, не проводив психіатричну експертизу незалежного спеціаліста – нікому діла до бійців не було.

У Лавринюка Ігоря під час судового засідання погіршилося самопочуття. Зваживши на стан здоров’я бійця, суддя Канівець переніс слухання справи на 19-те травня 2016-го року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер