<

Гуртожиток медикам, розчищення Луги та постачання газу: відбулась робоча зустріч очільника громади Володимира та голови облради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:38 | 22.10.2021 / Володимир / , /
Перегляди
954
/ 1 коментар

21-го жовтня у Волинській обласній раді відбулась трьохстороння робоча зустріч міського голови Ігоря Пальонки з очільником Волинської обласної ради Григорієм Недопадом та міським головою Ковеля Ігорем Чайкою.

Було проведено аналіз нагальних проблем, можливості їх за сприяння обласної ради або ж лобіювання на державному рівні, повідомляють на сайті міста Володимира.

Під час зустрічі обговорювали проблемні теми громади: приміщення гуртожитку агротехнічного коледжу, укладання угод на газ із ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”, ремонт доріг загального користування місцевого значення в 2022-му році, можливість сприяння у погодженні міністерством екології розчищення річки Луги.

Оскільки гуртожиток агротехнічного коледжу Володимира наразі не використовується за призначенням, було обговорено варіант передачі його на баланс громади з можливістю пристосування (реконструкції) ряду приміщень під соціальне чи службове житло для медиків, освітян і військових.

Григорій Недопад зауважив, що Президентом було обіцяно до кінця року передати усі майнові комплекси центрів профтехосвіти з державної у комунальну власність, проте наразі цей процес ще не зрушився з місця.

В результаті обговорення погодили подати спільне клопотання на Фонд держмайна щодо пришвидшення процедури передачі.

Також міські голови підняли питання щодо затягування зі сторони Нафтогаз Трейдинг термінів укладання нових договорів на постачання газу за обіцяною урядовцями пільговою ціною для бюджетних установ.

Наразі, як зазначив очільник обласної ради, немає чіткого розуміння ні про обсяги бюджетних видатків на енергоносії цього року, ні про параметри, які варто спрогнозувати у бюджеті наступного року, оскільки з боку держави у цьому питанні і досі немає конкретики. 

Ігор Пальонка звернувся з проханням допомогти отримати погодження міністерства екології на розчищення річки Луги, адже через статус природно-заповідного фонду будь-які роботи на даній території проводити заборонено.

Григорій Недопад порадив винести питання на розгляд екологічної комісії обласної ради з наступним визначенням можливостей вирішення питання.  

Також було обговорено плани щодо визначення об’єктів на фінансування з ДФРР, розвитку туризму у громадах, питання розроблення концепції поводження з побутовими відходами.  

Міський голова Ігор Пальонка та голова облради домовились, що у листопаді Григорій Вікторович відвідає громаду Володимира з робочим візитом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа