<

Громадян, яким виповнилося 14 років, закликають не зволікати з отриманням ID-картки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 9.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
563
/ 1 коментар

Спеціалістів відділу Управління Державної міграційної служби Володимира розповіли, які документи потрібно та чому не варто зволікати з оформленням ID-картки.

Щоб скористатися усіма благами цифровізації, слід отримати ID-картку, або ж новий український паспорт, повідомляє Місто Вечірнє.

Також на часі є складання випускниками середніх шкіл незалежного оцінювання. Його зможуть пройти тільки ті особи, які отримали ID-картку.

Головний спеціаліст установи Лілія Майоренко розповіла, що ID-картка – самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України і виготовляється з 14 років.

Документ має вигляд пластикової картки з безконтактним електронним носієм, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців.

Тобто ніхто, окрім власника ID-картки, не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки.

На ID-картці є вся необхідна інформація про людину: назва держави, П.І.Б. українською мовою та латинською транслітерацією, стать, дата народження, місце народження, відцифроване зображення обличчя, підпис власника картки, номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, ідентифікаційний код, номер ID-картки, дата видачі та закінчення терміну дії, а також код уповноваженого органу на видачу документа.

Документи, які потрібно надати для оформлення ID-картки після досягнення 14-річного віку:

  • свідоцтво про народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України);
  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт: про місце проживання – довідку органу реєстрації встановленого зразка (форма №13);
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).

Оформлення цієї довідки можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ID-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС (послуга ID-14).

Враховуючи те, що більшість учнів після закінчення школи планують вступати до вищих навчальних закладів, а перед тим складати ЗНО, у переліку документів на реєстрацію для складання ЗНО на сайті зазначено наявність ID-картки, і лише для окремої категорії громадян передбачено інший перелік документів для реєстрації у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Несвоєчасне отримання паспорта школярем призводить до неможливості реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання і є підставою для відмови у допуску до ЗНО через відсутність ID-картки (стосується і тих учнів, які складають вступні іспити після 9 класу).

Яка вартість виготовлення ID-картки для юних громадян країни, котрі звертаються за цією послугою вперше?

Усі послуги з оформлення документів, а також сама картка є абсолютно безкоштовними.
Якщо ви бажаєте отримати новий сучасний документ – ID-картку, це можна зробити у Володимир-Волинському відділі Управління ДМС у Волинській області за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Шевченка, 11. Графік роботи:

  • У вівторок, четвер із 8:00 до 17:00,
  • у середу і п’ятницю з 9.00 до 18.00 години,
  • у  суботу з 8:00 до 15:45

Ви можете також отримати консультацію за номером (03342) 2-39-67. Вичерпну інформацію про роботу нашої установи, а також про перелік усіх послуг можна отримати на сайті за посиланням.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер