<

Громада Володимира та Зимнівська стали партнерами проєкту «Говерла»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 16.11.2021 / Володимир / , /
Перегляди
304
/ Коментарі відсутні

16-го листопада у Луцьку відбулося відкриття проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Десять громад області стали партнерами проєкту, серед яких Зимнівська та громада Володимира.

Під час заходу перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Мовенко, керівник проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам та голови десяти громад-партнерів проєкту в області підписали Угоди про наміри, – повідомляють на сайті Володимира.

Як зазначають, проєкт “ГОВЕРЛА” розрахований на п’ятирічний термін реалізації та має намір сприяти Уряду України у просуванні та здійсненні  реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування. Громади повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. 

Також “ГОВЕРЛА” допомагатиме у формуванні міцної правової бази для місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме належний баланс повноважень та обов’язків між органами місцевого самоврядування та місцевими і центральними органами виконавчої влади. Цей процес буде здійснюватися на рівні Уряду та Верховної Ради.

Окрім цього, проєкт сприятиме реалізації секторальної та фіскальної децентралізації з метою забезпечення підзвітності органів місцевого самоврядування, здійснення нагляду та ефективного залучення громадян до місцевого самоврядування. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 50 громад.

У рамках проєкту громадам надаватиметься технічна допомога та буде організовано навчання посадових осіб. Також проєкт має грантові інструменти та надає фінансову підтримку.

Читайте також: Завдяки проєкту «Говерла» громада Володимира може отримати мільйони гривень на розвиток




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер