<

Громада Володимира приєднується до ініціативи «Сади Перемоги»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 6.04.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
986
/ Коментарі відсутні

Фахівці проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGе) презентували головам територіальних громад Волинської та Вінницької областей всеукраїнську ініціативу «Сади Перемоги».

Ініціатива спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні, повідомляють у фейсбуці громади.

Про старт ініціативи «Сади Перемоги» було оголошено на минулому тижні під час наради з обласними військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги.

Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни.

На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів – і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

Під час телеконференції, яка відбулась 5-го квітня, учасники обговорили поточну ситуацію щодо можливостей вирощування харчових продуктів в різних регіонах України та визначили конкретний план дій подолання загроз на рівні кожної громади.

Детальніше за посиланням .




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер