<

Готуються до реконструкції: на валах городища у Володимирі демонтують старі господарські будівлі та проведуть ексгумацію останків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:15 | 24.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
1698
/ Коментарі відсутні

Уже на початку липня на городищі у Володимирі розпочнуть ексгумацію останків жертв НКВС та демонтаж господарських будівель. Після цього пам’ятку національного значення планують укріпити та облаштувати вхід.

16-го червня депутати Волинської обласної ради поспілкувалися з директором ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимиром Пикалюком та дізналися деталі розбудови замкових валів у Володимирі.

Волинська обласна рада спільно з міською радою Володимира виділить 450 тисяч гривень на облаштування в’їзної межі, укріплення валу, благоустрою території та зовнішнього входу до валу.

“Місто вже готове зробити такі видатки й до кінця вирішити питання з валами”, – говорить Пикалюк.

Готове рішення на демонтаж будівель на валах, яке мають проголосувати на найближчій сесії міської ради. Розберуть водонапірну вежу, котельню та кухню. Також зріжуть всі дерева на території городища.

Паралельно з демонтажем, 5-го липня розпочнуться ексгумаційні роботи. За пошук та перепоховання загиблих на валах взялося Львівське комунальне підприємство “Доля”. Ексгумація проводитиметься до 31-го липня, на неї виділили 160 тисяч гривень.

Читайте також: У 2021-му році планують провести ексгумаційні роботи на валах городища у Володимирі

У Володимирі-Волинському перепоховують жертв НКВС




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер