<

Гімназистка з Володимира бере участь в «Олімпіаді геніїв»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 18.02.2022 / Володимир / /
Перегляди
1405
/ Коментарі відсутні

Гімназистка з Володимира Софія Шипелик взяла участь у першому відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв».

Софія – учениця 9-Б класу міської гімназії ім.О. Цинкаловського, інформують на сторінці освітнього закладу у фейсбуці

Дівчина, спільно з науковою керівничкою – учителькою біології та екології Ольгою Бондарук, підготувала науковий проєкт «Культурні представники родини Poaceae як тест-об’єкти при визначенні якості ґрунту». 

У ньому гімназистка обґрунтовує можливість ефективного використання біологічних методів оцінки якості ґрунту, аналізує їхні переваги та недоліки, а також перспективність подальшого застосування. 

З цим проєктом Софія Шипелик успішно пройшла відбірковий обласний етап конкурсу у категорії «Наука» і була допущена до Всеукраїнського етапу отримання еко-перепусток у Національний фінал.

Як зазначають, «Олімпіада геніїв» ‒ це найбільший у світі міжнародний конкурс шкільних проєктів з екологічних питань, що був заснований Terra Science and Education, за партнерства Рочестерського технологічного інституту.

Цьогоріч в Україні національна олімпіада геніїв відбувається вперше, і у ній будуть розглядатися проєкти з семи категорій екологічного спрямування, таких як: наука, бізнес, робототехніка, музика, мистецтво, креативне письмо, короткометражний фільм.

Заходи такого рівня – це прекрасна нагода творчій та небайдужій до долі планети молоді заявити про себе, та продемонструвати свій креатин й нетрадиційний підхід до розв’язання глобальних екологічних проблем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер