<

Гімназію Володимира планують перепрофілювати на ліцей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 5.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
988
/ Коментарі відсутні

В рамках освітньої реформи на базі володимирської гімназії планують створити профільний ліцей.

Попередньо уже засідали освітянська та бюджетна комісія по цьому питанню. Про це розповів на брифінгу міський голова Ігор Пальонка 5-го липня.

Рішення про створення ліцею планують приймати на сесії міської ради, яку панують провести 27-го липня.

“І хоч у суспільства виникли питання щодо утворення ліцею на базі гімназії, хоча 95% освітян вважають, що він має бути саме там”, – додав мер.

Щодо укриття, якого немає на території гімназії, мер додав, що ведуться перемовини із консервним заводом, де є надійне підвальне приміщення і відстань дозволяє його облаштувати там. Якщо вдасться домовитися, то до 1-го вересня в укритті на території підвального приміщення планують провести ремонтні роботи, щоб учні гімназії могли відвідувати навчання очно.

До слова, згідно з реформою, до 2027 року на території громад мають бути виокремлені навчальні заклади, на базі яких мають створити ліцеї з профільними напрямками у старших класах. Згідно із законодавством, ліцеї відноситимуться до середньої та старшої школи, тож розглядається питання переведення початкових класів з володимирської гімназії до інших шкіл. Ще один варіант – початковим класам дадуть довчитися, а нових – не набиратимуть.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця