<

Фото дня: руда красуня позувала перед об’єктивом у парку Гагаріна у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 5.05.2022 / Володимир, Фото дня / , /
Перегляди
1506
/ коментарі 4

Білочку або по-науковому «вивірку» руду часто можна зустріти у володимирському парку Гагаріна. Проте верткі красуні не підпускають до себе близько перехожих і хутко поспішають по своїх справах. Проте сьогодні білка-модель була не проти зупинитися для декількох кадрів.

Сповільнилась тваринка, мабуть, неспроста, адже журналістці БУГу дав можливість її зазнімкувати місцевий фоторгаф Віталій Харчук на свій новий професійний об’єктив Olympus Digital Camera.

Спочатку рудошерста накивала п’ятами, проте потім повернулася та всілася на гілці дерева, дивлячись прямісінько в об’єктив фотоапарата.

Вогненно руда гризунка має великі задні лапи і короткі передні. Її красивий пухнастий хвіт слугує для рівноваги та парашутом під час падіння. Завдяки сильним заднім лапках вона може пролітати відстань до десяти метрів.

Влаштовують білку фруктові та горіхові сади, полюбляє перебувати вона і в міських парках. Їсть бруньки, гілки, ягоди, гриби й шишки хвойних дерев. Також хижачка може поцупити пташинні яйця, а коли вилуплюються пташинята – вона їх поїдає.

Житло руда споруджує в дуплах, а якщо їх немає – серед гілок дерев. Усередині гніздо вистеляє мохом, сухою травою, листями та шерстю.

Білка вважається найчистішим гризуном, самець більки ретельніше доглядає свою шубку, чим самка.

Найпершийм ворогом для білки є лісова куниця. Проте ця тварина швидко звикає до людей.

Потомство вивірка дає два рази в рік – в середньому народжує трьох дитинчат. Малюки білки лисі та погано бачать, перші два місяці мама не відходить від своїх дитинчат.

У диких умовах білки живуть 6-8 років, а в міських умовах до 20-ти.




коментарів: 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер