<

Фото дня: у сонячний день з’явилась райдуга над Володимиром-Волинським

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 24.09.2020 / Володимир / /
Перегляди
54
/ коментарі 3

24-го вересня в небі над Володимиром-Волинським помітили незвичайну веселку – вона з’явилась у сонячну погоду. Цього дня опадів та і з початку тижня у місті опадів не спостерігалось.

Райдуга, яку ми звикли бачити, зазвичай виникає після дощу: поки маленькі краплі води ще втримуються потоками повітря, промені сонця проходять крізь них, переломлюються, відбиваються й повертаються до нас під кутом 42 градуси. Коли сонячні промені проходять крізь краплі, то світло розкладається на кольори спектра від червоного до фіолетового.

Чим більші краплі води, тим яскравіший і насиченіший колір веселки. Веселку можна побачити не лише після або під час дощу: вона утворюється біля водоспадів, фонтанів, на тлі кожної, зокрема й, штучно створеної завіси води.

Веселку можна побачити й уночі, але тоді вона буде менш яскрава, тому що місячне світло менш інтенсивне, ніж сонячне, а за слабкої освітленості знижується чутливість людських очей.

А як ви гадаєте, що спричинило виникнення райдуги у Володимирі 24-го вересня?




коментарів: 3
  1. Тепла повітряна маса повітря знизу і холодний фронт зверху конднсувалась волога подібна до туману ,всю цю конструкцію пісвітило сонце і промені заломились ,так виникла райдуга майже в чистому небі .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер