<

Фонди історичного музею у Володимирі поповняться полотнами Сергія Литвинчука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 24.09.2021 / Володимир / , /
Перегляди
372
/ Коментарі відсутні

Фонди історичного музею ім. О. Дверницького у Володимирі поповнять експонати, які мають особливе значення для громади.

Нещодавно відбулася експедиція у складі директора історичного музею Володимира Стемковського та наукової співробітниці цього закладу Ганни Доскоч у село Микуличі Зимнівської ТГ, повідомляють на сайті міста.

Під час поїздки відбулась зустріч зі священником церкви Собору Пресвятої Богородиці Олександром Тарасюком з благословіння митрополита Володимир-Волинського та Ковельського Володимира.

Отець Олександр передав на постійне зберігання у історичний музей ім. О. Дверницького 13 живописних полотен з релігійними сюжетами (1991-1992 рр.), які належать пензлю талановитого художника та скульптора Сергія Литвинчука (19.05.1955 – 23.12.2009 рр.).  

Після детального опису та музеєфікації нових надходжень планує найближчим часом представити їх для огляду на виставці.

“Колектив історичного музею щиро дякує отцю Олександру, який вже багато років служить Богу та людям у с. Микуличі, за такий безкорисливий та щирий вчинок, а також митрополиту Володимир-Волинському та Ковельському Володимиру за навчання та настанови священникам щодо необхідності збереження пам’яток сакрального мистецтва та діалогу з музейними працівниками”, – йдеться в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер