<

Фіскальний чек обов’язково повинен містити ставку та суму акцизного податку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:26 | 22.07.2015 / Володимир / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

У розрахунковому документі – фіскальному чеку РРО обов’язково повинні бути відображені ставка та сума акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів. Про це нагадують у Володимир – Волинській ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області.

Фахівці податкової наголошують, що для правильного відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів в розрахункових документах платникам варто звернутися до центрів сервісного обслуговування для програмування касової техніки. Перепрограмування РРО не тільки забезпечить відповідність розрахункових документів вимогам чинних нормативно-правових актів, але й полегшить обрахунок цього податку при декларуванні.

Нагадаємо, що Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України, якими зокрема з 1 січня 2015 року запроваджено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів.

Ставка цього нового податку  становить 5 % від вартості товару,  його сплачують суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб.

Одночасно податківці наголошують на доцільності громадського контролю та контролю з боку споживачів за видачею в роздрібній мережі фіскальних звітних чеків та відображення у них сум акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,оскільки отриманий чек за придбані Вами алкогольні і тютюнові вироби та нафтопродукти є доказом, що Ваші кошти не пішли на фінансування тіньової економіки, а повернулись у вигляді податків у місцеву скарбницю.

Адже саме від сумлінної сплати податків, залежить благоустрій нашого краю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер