<

Фінансова піраміда: як у Володимирі-Волинському обдурюють за схемою «B2B Jewelry»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 20.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
17
/ коментарів 6

«B2B Jewelry» – це мережа магазинів прикрас по всій Україні. Керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус доводить, що це фінансова піраміда. У рубриці #неведись на ютуб-каналі BIHUS info він пояснює, що суть мережі у продажі «подарункових сертифікатів».

За нього «B2B Jewelry» повертає усю суму з відсотками. Гроші надходять щотижня. А щоб повернути більше, людям кажуть запрошувати рідних та близьких.

Є «B2B Jewelry» магазин і у Володимирі-Волинському, розташований на вулиці Ковельській неподалік будівлі СБУ. Працює він уже півтора місяці. А в період карантину мережа планує перейти в режим-онлайн, щоб обслуговувати клієнтів.

Що заставляє людей віддавати кошти за папірці, хоча вони підозрюють, що це афера – пояснити складно. Володимирчани розповідають, що доводилося відмовляти своїх друзів та знайомих нести туди чималенькі суми.

Гроші клієнтів йдуть на рахунок благодійного фонду дружини керівника Миколи Гонти, каже Денис Бігус у блозі. Ні чеків, ні розрахунків карткою у магазинах немає. Лише готівка, розповідає Четверта влада.

У грудні минулого року генпрокуратура рахунки фонду заблокувала. Фінансовий моніторинг повідомив, що гроші з рахунку відправляють ФОПам як «фінансову допомогу на розвиток бізнесу». Арешт протримався місяць. Адвокати Гонти подали клопотання про зняття арешту. До суду не прийшли прокурори, арешт зняли.

Особливістю фінансової піраміди є те, що організатори обіцяють високі або надвисокі прибутки, які неможливо виплачувати тривалий час, а погашення зобов’язань піраміди перед усіма учасниками неможливе. Найвідоміша фінансова піраміда на пострадянському просторі – МММ.

Денис Бігус у блозі передбачає, що у червні у піраміди з’являться перші проблеми із поверненням грошей. А у вересні кілька тисяч людей, які піддалися цьому примітивному обманові, мітингуватимуть під Кабміном і вимагатимуть повернути їм їхні гроші з бюджету – з наших із вами податків.

Також про піраміду доступно розмовіли у випуску #@)₴?$0 з Майклом Щуром.

“Коли ця піраміда обвалиться, то ніхто не понесе відповідальності, бо юридично вам ніхто нічого не винен. Коли вкладники втратять усі свої гроші, машини, квартири, то завжди можуть прийти у куток споживача. І пожити у ньому. Боятися нічого, головне прийти у куток споживача першим”, – жартують ведучі.

  • Якщо вірити даним самої B2B Jewelry, то в Україні, Росії та Казахстані працює вже 59 магазинів. У компанії є власний ювелірний завод, вона обіцяє прибутковість на пасивні інвестиції в вироби із дорогоцінних металів 8% на тиждень або близько 400% річних. На офіційній facebook-сторінці B2B Jewelry йдеться, що таких інвесторів, як Микола, вже більше 400 000. Серед ентузіастів проекту ходить цифра в чверть мільярда доларів, які компанія вже нібито залучила у своїх вкладників (підтвердити реалістичність цифр про масштаб діяльності неможливо), пише Ліга.нет.
  • За даними Генпрокуратури і податкової служби, співвласники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, і використанні схеми виведення готівки через фіктивний благодійний фонд.




коментарів: 6
  1. Да какой у черту фонд? Они просто через Perfect Money пополняют никак и ни кем не котролируемые суммы и выводят потом куда им удобно. А взамен ничего ценного не дают. Могут кинуть в любой момент и потом иди докажи что ты не верблюд. Оферта на сайте единственное, что хоть как-то их обязывает, но что стоит поменять условия?
    В любой момент. Поэтому это идеальный лохотрон для людей.

  2. Хороший проект, з перспективним маркетинг-планом.
    Хтось пропонує купити 2 речі, а третю – дарують, чи придбати товар зі знижкою чи кешбеком 70-80% , а тут трохи інший маркетинг, мета – збільшення кола постійних споживачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер