<

Фільм режисерки з Володимира-Волинського “Начитали” увійшов в програму двох міжнародних кінофестивалів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:06 | 6.09.2017 / Володимир /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Міжнародний кінофестиваль “Місто Мрії” вдруге відбудеться у Рівному 26-30 вересня. За час прийому робіт у 2017 році надійшло 245 заявок від режисерів з 47 країни світу, журі відібрало 100 кращих. Програма фестивалю складатиметься з міжнародного та національного конкурсу, останній передбачає змагання повного метру, короткометражок та номінацію “Рівне. Волинь”.

Сценарій кількахвилинного фільму “Начитали” (або “Дитина з полички”)  написала й екранізувала Світлана Федонюк, журналіст, сценарист, режисер і продюсер з Володимира-Волинського, у нинішній каденції – ще й депутат міської ради.  Міні-грант на  виробництво фільму надав Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”, локації – всеукраїнська мережа книгарень “Є”.

Акторами стали звичайні містяни – випускниця педучилища Аліна Жук, підприємець Андрій Недбало та фотограф Ольга Аракчеєва. Знімальну групу теж склали місцеві жителі – оператор Володимир Назарук, костюмер – підприємець і депутат районної ради Ганна Фурман. А от музику подарували лідер гурту “От вінта” Юрій Журавель з Рівного та діджей Кай Каславіньєрі зі Львова.

Як розповіла Світлана Федонюк, у дні проведення фестивалю у Рівному вона складатиме екзамени в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого, де здобуває наукову ступінь магістра. А от  у Херсон, на ХІІ Міжнародний фестиваль “Кінокімерія” 15-16 вересня таки поїде.  “Кінокімерія” є  своєрідною хрещеною матір’ю  Світлани, адже свого часу  вона отримала тут Гран-прі за короткометражку “Ранок з Тіффані”, далі – бронзову медаль Всесвітнього конкурсу кінолюбителів UNICA у Болгарії. Представляла Україну на 75-тій UNICA в Австрії – фільмом “Чудо Господнє”.

Ностальгую за часами  наївного кіноаматорства, коли заради власного шляху у мистецтво зняла митні погони, позбулась матеріалістів навколо себе. Тепер, здобувши диплом організатора кіно-телевиробництва, чітко розумію –  творити без грошей можна лише у “рожевих окулярах”, в романтичних мріях. Насправді якісний аудіовізуальний продукт вимагає величезного інтелектуального напруження та фінансових затрат. Вдячна, що дирекція “Кінокімерії” оплатить мені дорогу й побут,” – ділиться думками Світлана, обіцяє згодом розмістити свій фільм на котромусь із Володимир-Волинських сайтів.

“Це буде подарунок Володимиру-Волинському, тут завжди так легко мріється! Мій фільм – це добрий, теплий кіноспогад про літо у зимову холоднечу, коли хочеться сховатись під ковдру, пити чай, читати книжки і дивитись кіно”, –  каже  режисерка і закликає земляків-волинян відвідати “Місто Мрії”. 

“Бо Рівне, завдяки зусиллям мого товариша Віктора Булиги,  сценариста, члена Української Кіноакадемії, директора РМКФ “Місто Мрії”,  засновника та організатора проекту “КІНОШКОЛА У РІВНОМУ”, вже претендує на  виробничий майданчик нового українського кіно. Такого, якого сьогодні вимагає час та  глядачі: національного, пригодницького, якісного”, – упевнена Світлана Федонюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця