<

Фестиваль «Український коровай-сузір’я-2020» у Володимир-Волинському районі проходитиме в онлайн-режимі: оголосили програму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:34 | 5.08.2020 / Володимир / /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

Цього року у місті Володимир-Волинський та районі відбудеться 13-ий фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я». Через карантин дійство проходитиме в онлайн-форматі.

Минулого місяця було проведено ряд засідань оргкомітету, під керівництвом в.о.голови, керівника апарату райдержадміністрації Сергія Романюка і заступника голови районної ради Алли Мельник, на яких було вирішено, що фестиваль проходитиме без реальних глядачів, слухачів і відвідувачів. Усі заходи відбуватимуться в реальному часі, але дистанційно: при допомозі інтернет-трансляцій в соціальних мережах, на сайтах установ-організаторів, а також за допомогою місцевого телебачення.

Кожен житель міста і району матиме змогу оглянути вироби коровайниць, майстрів соломоплетіння і різноманітних інших ремесел, побачити їх самих, чи послухати запальних чи ліричних народних пісень у виконанні фольклорних колективів.

Фільмування святкових локацій відбудеться  в серпні місяці цього року за такими датами і місцями:

  • 15-го серпня в Оваднівскій ОТГ;
  • 16-го серпня в Зарчанській ОТГ;
  • 22-го серпня в Устилузькій ОТГ;
  • 30-го серпня – в Зимнівській ОТГ.

Святкові локації, етномайданчики розташовуватимуться в клубних установах.

Все у них буде як на справжньому весіллі – молодий і молода в національних костюмах, святковий коровай, добротний хлібний сніп і усі хатні пожитки і начиння  для випікання короваю в оточенні веселян. Звучатиме пісня, художнє слово, а також будуть фільмуватися весільні обряди, які  демонструватимуться учасниками  художньої самодіяльності.

“Золотом колосу карбуєм літопис короваю”

Саме така тема буде червоною ниткою усіх цьогорічних заходів фестивалю української національної культури “Український коровай-сузір’я”, який, за рішенням організаційного комітету, проходитиме дистанційно.

Тринадцятий за рахунком фестиваль - це певна історія, яку системно до цього часу  ніхто необ’єднував  в зібрання. Час настав для складання  такого літопису: у фотоматеріалах, відеороботах, записах організаторів і очевидців, і найголовніше – документування різними формами  процесу  випікання короваю і опис вмінь майстрів коровайної справи.

Отож  хто хоче долучитися до написання  літопису  і поділитися своїми  яскравими спогадами про попередні  фестивалі, а також у кого виникли творчі ідеї на цей рік, телефонуйте за номером 063-367-85-85.

Відеочелендж для єдності в фестивальних прагненнях

Увага, увага, увага. Усім любителям і прибічникам естафет і челенджів у форматі відео. Оголошується конкурс серед користувачів соціальних мереж на краще виголошення тексту запрошення на весілля з передачею весільного віночка нареченої від однієї учасниці іншій. Відповідно вінки передають тільки дівчата, а запрошення можуть виголошувати у кадрі крім дівчат і хлопці. Такі відеочеленджі можуть бути поширені в фейсбуці, інстаграмі і тіктоку, а авторам цього відеочеленджу потрібно при розміщенні цього відео зробити позначення хештегом #українськийкоровайсузір’я, і надіслати скопійоване посилання на вайбер +38 093-834-30-33.
 

Діти! Беріть участь у конкурсі “Намалюй свій коровай”!

Кожного року фестиваль не відбувався без участі наших дітей. Цьогоріч усі бажаючі учні початкової і середньої школи  запрошуються до участі у конкурсі-огляді малюнків “Намалюй свій коровай”.

Погляд дітей на життя, різні проблеми як і на усілякі події – простий і незаангажований. Цікавим буде дитячий погляд на свій коровай. Свій – родинний чи український, весільний чи святковий, на уродини чи на весілля. Діти нам все скажуть у малюнках.

Районний будинок школяра прийматиме до 25-го серпня 2020 року конкурсні дитячі роботи виконані в будь-якій техніці, стандартним розміром на папері, полотні (з обов`язковим дотриманням розміру 410*290 мм, щільністю основи не менше 160 г/кв.см і з оформленим паспарту).

Телефон для довідок про умови конкурсу 063-039-64-40.

Заклик до меценатів і слідуючий оргкомітет

Жодна гідна справа не обходиться без витрат. Хоч фестиваль цього року проходитиме при тотальній економії, тобто відсутності великих витрат (оплата добротних нагород для учасників, оплата артистів гала-концерту, логістичні витрати і інші), все ж мінімум залишиться.

А тому оргкомітет звертається до людей небайдужих до культурної спадщини нашого краю, до тих,  хто шанує людей  цього чудового національного ремесла – виготовлення короваїв, звертається до спонсорів і меценатів  про фінансову допомогу  цьогорічному фестивалю.

Кожна копійка буде облікована і відзвітована. Поточний рахунок для перерахування  коштів на проведення фестивалю UA 588201720314261001301006589, ЄДРПОУ 02141704, МФО 820172.

У відео – старт-челендж переданий від Володимир-Волинського районного будинку культури до святкування 13-го Щорічного фестивалю традиційної національної культури “Український коровай-сузір’я”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа